Udslæt efter voksbehandling

Udslæt efter voksbehandling

Rigtig mange kvinder og mænd er vilde med den populære hårfjerningsmetode: voks. Det er der mange gode grunde til. Blandt andet det langvarige resultat. Desværre er der også nogle, som oplever at få ubehagelige udslæt, røde knopper og indgroede hår efter voksbehandling. Det kan der være flere årsager til. Udslæt, knopper og indgroede hår kan blandt andet skyldes en allergisk reaktion over for den voks, du bruger, eller måske at din metode til hårfjerning er forkert. 

Herunder tager vi dig igennem nogle af de klassiske fejl under voksbehandling, som kan føre til udslæt og lignende. Først vil vi dog anbefale dig at læse vores grundige guide: Sådan bruger du Pearlwax, hvor vi skridt for skridt tager dig igennem den bedste voksbehandlingsmetode. Når du har læst dette indlæg, bør du ikke længere døje med udslæt efter voks. 

Lad Pearlwax hjælpe med skånsom voks til hjemmebrug!

Hvad er udslæt efter voks?

Du ved sikkert allerede, hvad en voksbehandling er, men for en god ordens skyld tager vi den lige igen. En voksbehandling går ud på, at du (eller en professionel) smører blød, varm voks på det område af huden, hvor du ønsker at være hårfri. Når voksen efter nogle sekunder er størknet, rives det af i et hurtigt ryk. Ved denne metode bliver alle hårene rykket ud ved roden, og det giver silkebløde ben i flere uger efter behandlingen.

Har du ikke prøvet kræfter med den populære hårfjerningsmetode endnu, kan du med fordel investere i vores Pearlwax Startpakke Deluxe, der har alt, hvad du skal bruge, for at komme godt i gang. 

Netop derfor er mange vilde med at fjerne deres hår ved hjælp af voks. Desværre oplever nogle, at de får forskellige former for udslæt efter voksbehandlingerne. Det kan eksempelvis være i form af røde, irriterede knopper, som også kan klø og svi hos nogle. Vi oplever også, at nogle har problemer med, at de får indgroede hår efter voksbehandling. Det vil sige, at hårene ikke gror ordentligt ud igen, men i stedet danner små bumselignende bylder under huden. Det lyder ikke særligt rart vel?

Den gode nyhed?

Der er en løsning på problemet! Rigtig mange, som oplever udslæt på grund af voksbehandlinger, kan nemlig undgå en stor del af problemerne ved at udføre voksbehandlingen rigtigt. Det kan du læse meget mere om herunder.

Drop skraberen og brug Pearlwax til hårfjerning.

Hvorfor får man udslæt efter voksbehandling?

Uanset hvor øvet du er i voksens verden, vil din hud som regel være mere sart, lige efter at hårene er blevet revet ud. Derfor kan huden blive utrolig irriteret, hvis du for eksempel går i stramtsiddende tøj eller bruger meget parfumerede produkter lige efter en voksbehandling. 

Udslæt efter en voksbehandling kan også skyldes en allergisk reaktion. Er du generelt meget allergisk, bør du altid læse ingredienslisten på voksen og desuden starte med at prøve det af på et lille område. Røde plamager kan også ses, hvis voksen har været for varm og derfor har givet dig brændemærker. Det kan gøre ondt og klø i nogle dage efter. Sørg derfor for, at voksen er varmet tilpas. 

Men selv hvis alt under selve voksningen spiller til punkt og prikke, må du ikke glemme din hud imellem behandlingerne. Indgroede hår og andre røde knopper kan nemlig opstå, hvis du glemmer at pleje din hud før og efter voksbehandlinger, for eksempel med en god eksfoliering og fugt. Herunder gennemgår vi de problemer, vi oftest hører, at vores kunder har, samt hvordan du kan undgå selv at støde på dem. 

Typiske fejl ved voksbehandling: Så undgår du udslæt, knopper og indgroede hår

Problem: Jeg døjer med indgroede hår

Mange mennesker døjer med indgroede hår og udslæt efter voksbehandling. Har du tendens til indgroede hår, kan det være en gene, uanset hvilken hårfjerningsmetode du bruger. Årsagen til, at nogle oplever at få et indgroet hår eller flere efter en voksbehandling, er, at håret er revet ud ved hårsækken og derfor bliver væk i mange år. Det giver de døde hudceller en chance for at danne sig ovenover åbningen til hårsækken. Det betyder, at håret vokser under huden og kan have svært ved at komme ud, når det begynder at vokse igen. 

Løsning: For at undgå indgroede hår så vidt muligt er det vigtigt, at du eksfolierer det voksede område 2-3 gange om ugen enten med en handske, tørbørste eller en god scrub. Vær dog altid opmærksom på at holde hygiejnen i top. Det vil sige, at du ved brug af børste skal skifte den jævnligt. Bruger du en scrub, bør du gå uden om dem med parfumerede eller kemiske ingredienser, da det kan irritere et voksbehandlet område. 

Vent et døgn med at eksfoliere din hud, da den er meget sart lige efter en voksbehandling. Derefter kan du frit eksfoliere et par gange om ugen. Sørg dog også for at give huden godt med fugt efterfølgende, da det giver huden de bedste forudsætninger for at holde sig pæn og fri for udslæt og indgroede hår. 

Problem: Jeg får røde, kløende knopper efter voksbehandling 

Røde knopper er en af de mest almindelige konsekvenser og former for udslæt efter voksbehandling. Det gør dem dog ikke mindre irriterende. Både fordi det kan se irriterende ud, og fordi det kan give kløe og endda gøre ondt. Irritationen er en naturlig konsekvens af, at håret bliver rykket ud. Det irriterer huden ekstra meget, og særligt hvis du i forvejen har sårbar hud. Er du ikke god til at holde området fri for unødvendig irritation og bakterier efter voksbehandling, kan det øge risikoen for røde knopper.

Løsning: Røde knopper efter voks eller anden hårfjerning kan skyldes mange ting, derfor kan det også være svært at give én løsning. En god huskeregel er dog at eksfoliere huden jævnligt og efterfølgende fugte huden med en mild creme uden parfume og lignende. Derudover er der en række ting, du bør undgå mindst et døgn efter voksbehandlingen, herunder solbadning, svømning, sauna, hård fysisk træning og andre svedfremkaldende aktiviteter, parfume, selvbruner og lignende. Det kan nemlig alt sammen være med til at irritere huden unødvendigt eller i værste tilfælde give infektion i de åbne hårsække. Du kan også overveje at bruge en antiseptisk creme efter voksbehandling for yderligere at minimere risikoen for de irriterende, røde knopper. 

Prøv et Pearlwax startkit og få alt, du skal bruge i én pakke!

Problem: Jeg har sart hud og bliver rød efter voksbehandling

Har du problemer med, at du bliver meget rød eller får røde pletter på huden som følge af udslæt efter voksbehandling, kan der være flere årsager. Først og fremmest skyldes det som regel, at din hud er sart eller meget tør. Huden i ansigtet er eksempelvis tyndere og finere end huden på benene, og derfor er dette et område, som ofte bliver rødt og irriteret efter behandling. Det samme gælder ved intimbarbering eller intimvoks, som ofte skaber hudirritation. 

Løsning: En løsning til dig med sart og let irriteret hud er at bruge en voks i ordentlig kvalitet. Hos Pearlwax er vores voks eksempelvis baseret på naturlig bivoks i høj kvalitet. Derfor kan den sagtens bruges i ansigtet og andre sarte steder, uden at huden bliver overdrevet irriteret, eller at du skal være bange for udslæt efter voksbehandling derhjemme. Derudover er det en god idé kun at komme voks på et hudområde én gang. Det kan godt kræve lidt øvelse at blive så god, at du ikke behøver vokse flere gange for at få det hele med. Men her er fiffet blandt andet at tage sig god tid til at udføre behandlingen.

Har du travlt, når du skal voksbehandle dig selv, kommer du hurtigt til at skrue for højt op for varmen, og måske river du også voksen af lidt for tidligt, hvorfor alle hårene ikke kommer med ud, og du i stedet må i gang med lag nummer to. Det er hverken godt for dit voksforbrug, din hud eller dit resultat. Sørg for at tage dig den tid, det tager, og giv din hud den bedste forudsætning både før og efter voksbehandlingen, og nedsæt dermed risikoen for udslæt efter voksbehandling.

Problem: Jeg får ofte forbrændinger ved voks, selvom jeg skruer ned for varmen

Nogle oplever, at de får forbrændinger, når de har fået en voksbehandling. En forbrænding kan ligne et udslæt efter voksbehandling, men skyldes som regel andre årsager. En forbrænding efter voksbehandling kan naturligvis skyldes, at du simpelthen har skruet for højt op for din voksvarmer. Det kan dog også være, fordi din hud er meget tør. Er den det, kan voksen nemlig risikere også at rykke noget af huden med, og det giver desværre forbrændinger.

Løsning: Er problemet, at voksen er for varm, skal du helt enkelt skrue ned for den. Vores perlevoks kan i langt de fleste tilfælde sagtens tage alle dine hår, selvom du ikke skruer fuldt op for varmen. Så der er ingen grund til at brænde dig selv. Er problemer derimod, at du har meget tør hud, er det vigtigt, at du fugter den. Det er ikke en god idé at bruge cremer og lignende lige inden en voksbehandling, da det blot gør voksen mindre effektiv. Derimod er det vigtigt, at du fugter din hud på hele kroppen til hverdag. Køb en god fugtgivende creme til ansigtet og en til kroppen, og sørg for at holde din hud fugtet. Det vil både give huden en flottere glød og mindske risikoen for forbrændinger efter voksbehandling. Vi anbefaler blandt andet, at du investerer i en god Aloe Vera gel, der fugter huden og køler den efter endt voksbehandling. Det giver både en god følelse og lindring for huden og gør den blødere og mere smidig. 

Mærk forskellen med Pearlwax-voks

Tips og tricks til behandling af huden mellem voksbehandlinger

 • Køl huden med en isterning eller koldt vand.
  Skal du vokses på et meget sart område, for eksempel dine øjenbryn eller dit intime område, kan du for eksempel vikle en isterning ind i en våd klud og køle huden ned et par gange i timen efter behandling. Det modvirker, at din hud er rød og hævet lang tid efter voksbehandlingen.
 • Husk solbeskyttelse!
  Skal du ud i solen kort tid efter en voksbehandling, er det vigtigt, at du husker solbeskyttelse. Er du lige blevet vokset, er det bedst at dække området med tøj. Er der gået mere end 24 timer, kan en god solcreme også være løsningen. Din hud er nemlig mere sart, når den er helt hårfri, og derfor bliver den også lettere skoldet, hvis du ikke passer på den.
 • Eksfolier din hud jævnligt.
  Når du udsætter din hud for eksfoliering, fjerner du det øverste lag af døde hudceller, samtidig med at du stimulerer dannelsen af nye hudceller. Det får først og fremmest din hud til at se friskere ud, men når de døde hudceller er fjernet, gør det også, at du har mindre risiko for at få indgroede hår eller andet udslæt efter voksbehandling. Et plus er, at voksen får meget bedre fat i hårene, når du voksbehandler, hvis du på forhånd har fjernet de døde hudceller grundigt og jævnligt, og det giver et lang bedre voksresultat.
 • Fugt huden jævnligt.
  Det råd gælder egentlig, uanset om du bliver vokset eller ej. Vil du gøre det bedste for din hud og samtidig gøre den så blød, smidig og lækker som muligt? Så skal du altså give den fugt – og ikke kun dagen efter din voksbehandling. Som minimum bør du fugte huden, hver gang du har været i bad, men gerne oftere, hvis du har tør hud. Klør din hud meget efter hårfjerning, kan det også skyldes mangel på fugt. Ved at give huden rigeligt med fugt mindsker du også generelt risikoen for udslæt efter voksbehandling.