Hårfjerning på ryggen

Hårfjerning på ryggen

Vi har alle hår på kroppen – herunder på ryggen. Særligt for mænd kan det være et problem med hårvækst på ryggen, og faktisk er cirka hver tredje mand generet af uønskede hår på ryggen.  

For kvinder kan uønsket hårvækst på ryggen naturligvis også være et problem. Her er problemet imidlertid langt mindre udbredt, end det er hos mændene. 

I dette skriv kigger vi nærmere på, hvordan du kan slippe af med hår på ryggen. Vi stiller skarpt på en række forskellige metoder til at fjerne kropsbehåring, så du kan blive klogere på, hvilken løsning der er den bedste for dig. 

God læselyst – og god hårfjerning! 

Hvilke former for ryghårfjerning findes der? 

Hårfjerning på ryggen er umiskendeligt et lidt større projekt end eksempelvis barbering i ansigtet eller under armene. Helt lavpraktisk er det noget sværere at komme til at fjerne hårene på ryggen, end det er at fjerne dem mange andre steder på kroppen. Derfor kan hårfjerning på ryggen ofte kræve assistance, ligesom det kan kræve nogle særlige remedier. 

Du kan fjerne hår på ryggen på samme måde, som du kan fjerne hår de fleste andre steder på kroppen. Det vil sige, at du kan gøre brug af for eksempel skraber, hårfjerningscreme, epilator, voks eller laser, når hårene på ryggen skal lade livet. Nedenfor gennemgår vi tre af hårfjerningstyperne, så du kan blive klogere på deres fordele og ulemper. 

Hårfjerning på ryggen med skraber 

Skraberen er fortsat et af de foretrukne hjælpemidler, når der skal fjernes uønsket kropsbehåring. Det skyldes sandsynligvis, at det er nemt og ligetil at komme i gang med at fjerne hår på denne måde. Samtidig er det en billig løsning, hvilket selvfølgelig også taler til skraberens fordel. 

At fjerne hår på ryggen med en skraber lyder måske umiddelbart som lidt af et projekt – og ikke mindst et projekt, der kræver udefrakommende hjælp. Sådan behøver det imidlertid ikke være. I dag kan du finde flere forskellige former for skrabere, der gør det muligt for dig at fjerne hår på ryggen helt uden hjælp. Ved hjælp af en slags ”forlænger” og håndtag til din skraber kan du selv nå om på ryggen for at fjerne hårene. En sådan anordning koster ikke alverden, og når først du har dén og en form for produkt, der sørger for, at skraberen glider smooth, er du good to go. 

Når du benytter en skraber, er der altid risiko for at skære sig. Det gælder naturligvis også, hvis du bruger en skraber til at fjerne hår på ryggen. Særligt de første gange kan det være lidt udfordrende at komme godt i mål med denne form for hårfjerning, og det kan således være fornuftigt at sætte god tid af til at få taget på metoden. 

Når du fjerner hår på ryggen ved hjælp af en skraber, skærer du hårstråene over ved hudoverfladen. Når de vokser ud igen, vil du kunne mærke, at hårene har en lige kant der, hvor de er blevet skåret over. Det betyder kort og godt, at du kan få hårde, stikkende stubbe af hår på ryggen. Vil du undgå, at din rygbehåring bliver generende, skal du altså sørge for jævnligt at finde skraberen frem – akkurat ligesom det er tilfældet, hvis du fjerner hår med en skraber andre steder på kroppen. 

Det er forskelligt fra person til person, hvor ofte det er nødvendigt at fjerne hår på ryggen, hvis du benytter dig af skrabermetoden. Som regel vil hårene være helt udvoksede igen i løbet af 1-2 uger, men allerede i løbet af et par dage vil de begynde at vokse ud. 

Fordele ved skraberen: 

 • Hårfjerningsmetoden er nem at komme i gang med.
 • Det er billigt at fjerne hår på ryggen med en skraber.
 • Du kan hurtigt klare hårfjerningen, når det passer dig.

Ulemper ved skraberen: 

 • Du kan risikere at skære dig.
 • Din rygbehåring vokser (relativt) hurtigt ud igen.
 • Du kan få grove stubbe på ryggen, når hårene vokser ud.

Permanent hårfjerning på ryggen 

Er du meget generet af hår på ryggen som mand, kan du overveje, om permanent hårfjerning på ryggen er noget for dig. Så behøver du aldrig mere bekymre dig om kropsbehåring på ryggen. Permanent hårfjerning på ryggen foregår med laser, som ødelægger hårsækkene og netop derfor giver et permanent resultat. 

Man omtaler som regel hårfjerning med laser på ryggen som netop en permanent hårfjerningsmetode, men faktisk er dette en smule misvisende. Det gælder nemlig, at der kan være brug for opfølgende behandlinger en gang imellem. Dog holder resultatet med denne hårfjerningsmetode som regel op til flere år, og derfor er det også det nærmeste, du kan komme et permanent resultat. 

Permanent hårfjerning på ryggen af mænd kræver typisk mellem fire og otte behandlinger. Dine kropshår bliver jævnligt skiftet ud på helt naturlig vis, og for at laserbehandlingen virker, skal hårene være i deres vækstfase. 

For at du kan fjerne hår på ryggen med laser, kræver det desuden, at du har mørkere hår. Laserbehandlingen fungerer ganske enkelt ikke på lyse hår, og på røde hår har behandlingsformen typisk lille effekt. Det bedste resultat opnås, hvis du har mørke hår på lys hud, og det kan derfor være en fordel at behandle om vinteren, hvor huden som regel er mere bleg i det. 

Hårfjerning med laser er ikke fuldkommen smertefrit. De fleste udtaler imidlertid, at det ikke gør decideret ondt, men derimod nærmere er lidt ubehageligt. 

Behandlingsmetoden kan til gengæld gøre ondt i pengepungen. For at få fjernet hårene på din ryg med laser kræver det, at du opsøger en professionel, og dét kan blive en dyrere fornøjelse. Er du meget generet af hår på ryggen, og vil du have en virkelig langtidsholdbar løsning, kan laserhårfjerning sagtens være værd at overveje, men du skal være klar på, at det er lidt en investering. 

Fordele ved permanent hårfjerning med laser: 

 • Du får et langtidsholdbart resultat – typisk holder det i flere år.
 • Det gør ikke decideret ondt at fjerne hår på ryggen på denne måde, men er derimod blot lidt ubehageligt.

Ulemper ved permanent hårfjerning med laser: 

 • Denne hårfjerningsmetode er en dyrere løsning.
 • Resultatet afhænger af, hvor mørke hårene på din ryg er.

Voks til hårfjerning på ryggen 

Ønsker du ikke at bruge mange penge på ryghårfjerning i form af laserbehandlinger, og er du heller ikke interesseret i at skulle finde en skraber frem jævnligt? Så kan du overveje voks til hårfjerning på ryggen. 

Med voks får du et langtidsholdbart resultat, og vokser du jævnligt, vil du på sigt opleve, at dine hår bliver tyndere og blødere – samt at der bliver færre af dem. Hårfjerning med voks på ryggen holder typisk i op til halvanden måned, og der er således meget mindre ”vedligeholdelse” ved denne løsning, end der er, hvis du benytter en skraber til at fjerne hår på ryggen som mand. 

Hos Pearlwax har vi udviklet en særligt skånsom voks til hjemmebehandling, som naturligvis også kan benyttes til hårfjerning på ryggen af mænd, ligesom den kan bruges til hårfjerning på skuldre. Voksen er udviklet således, at den ikke klistrer fast til huden, men derimod kun til hårstråene. Det vil sige, at du får en skånsom behandling, hvis du benytter dig af vores voks. 

Vores perlevoks sætter sig fast om hårstråene, og når du trækker voksen af igen, hives hårene således ud med rod. De vokser naturligvis ud igen, men det tager væsentligt længere tid, end hvis du havde skåret hårene over ved hudoverfladen, som det er tilfældet, hvis du benytter en skraber. 

Voksen fra Pearlwax er udviklet til hjemmebrug, og du er således fri for at skulle opsøge professionel hjælp til din voksbehandling. Da der er tale om voksning på et område, du ikke selv kan komme til, har du imidlertid fortsat brug for assistance, når du skal fjerne hår på ryggen med voks. Bed eksempelvis din kæreste eller en god ven om hjælp, så du kan få et godt og ensartet resultat. 

De første par gange, du – eller I – voksbehandler din ryg, skal du regne med, at det tager lidt tid. Man skal lige have taget på hårfjerningsmetoden, men så snart du har gjort det nogle gange, vil du nemt og hurtigt kunne klare ryghårfjerningen derhjemme med vores perlevoks. Som du får fjernet hårene på din ryg flere og flere gange, bliver metoden desuden mindre smertefuld. Man kan ikke komme uden om, at det gør en smule ondt at hive kropshårene ud med rod, men jo flere gange du gør det, des mindre smertefuldt er det. Det skyldes, at hårene – som nævnt tidligere – bliver blødere og tyndere, og at der desuden generelt vokser færre hår ud. 

Hårfjerning på ryggen for mænd er billigt klaret med Pearlwax. Hvor det kan være en dyr fornøjelse at få laserbehandlet hårstråene, koster det ikke alverden at benytte sig af vores voks. Da du klarer det hele derhjemme, er denne løsning naturligvis også væsentligt billigere, end hvis du går til en professionel for at få voksbehandlet din ryg. 

Fordele ved voks til hårfjerning på ryggen: 

 • Du får et resultat, der holder i op til halvanden måned.
 • Hårfjerningen på ryggen er billigt klaret, hvis du vokser derhjemme.
 • Med et startkit fra Pearlwax er du i en fart godt i gang med at vokse din ryg.

Ulemper ved voks til hårfjerning på ryggen: 

 • Det kan kræve lidt tilvænning at få taget på denne hårfjerningsmetode.
 • Det er ikke helt smertefrit at voksbehandle – dog gør det mindre og mindre ondt, jo flere gange du har vokset din ryg.

Ja tak, lad mig se Pearlwax' produkter!

Hvilken type hårfjerning skal jeg vælge? 

Om du skal vælge den første, anden eller tredje løsning (eller en helt fjerde, for den sags skyld), afhænger af dine personlige præferencer. Det afhænger af, hvor ofte du ønsker at skulle fjerne hår på ryggen, samt hvor mange penge du vil bruge på projektet. Desuden kan farven på dine kropshår afgøre, om eksempelvis hårfjerning med laser på ryggen overhovedet er en mulighed for dig. 

Det er nemt at komme i gang med ryghårfjerningen med en skraber, og benytter du en skraber særligt udviklet til hårfjerning på ryggen, kan du klare projektet alene på denne måde. Du skal blot bruge en skraber og barbergel eller -skum for at komme godt i gang. 

Med en skraber skæres hårene over ved hudoverfladen, og de vokser således relativt hurtigt ud igen. De får en grov kant, der typisk kan mærkes temmelig tydeligt, og vil du holde hårene på ryggen væk, skal du således jævnligt finde skraberen frem. 

Vil du have et permanent resultat, kan du overveje laserhårfjerning på ryggen. Det er en dyrere løsning, som kræver behandling ad flere omgange, men til gengæld holder resultatet ofte i et par år. For at denne løsning kan fungere, kræver det, at du har mørke hår på ryggen, og jo lysere hud du har, des bedre bliver resultatet. 

Ønsker du et langvarigt resultat, men ikke at bruge penge på laserbehandling? Så kan du overveje voks til hårfjerning på ryggen. Med vores Pearlwax får du et resultat, der holder i op til halvanden måned, og du kan klare voksebehandlingen derhjemme – dog helst med assistance. Du kan læse mere om, hvordan du opnår det bedste resultat med hårfjerning på ryggen med voks i dette blogindlæg

Lad mig komme godt i gang med voksbehandling derhjemme!