Kønsbehåring hos mænd

Kønsbehåring hos mænd

Kønsbehåring kan for nogle være lidt svært at tale om. Men ved du hvad? Kønsbehåring er noget, vi alle har, og derfor bør vi også kunne tale åbent om. En god start er at vide noget om det, man taler om. Vil du gerne vide, hvad kønsbehåring egentlig omfatter, hvorfor vi har det, og hvorfor så mange vælger at fjerne det i dag? Så læs med i indlægget her, hvor vi svarer på lige netop det, samt hvordan du bedst muligt fjerner din kønsbehåring ved brug af voks.

Hvad er kønsbehåring?

Kønsbehåring, også kaldet pubeshår, er hår i skridtet og rundt omkring dine kønsorganer. Alle mennesker udvikler kønshår i deres teenageår, og det fortsætter som regel gennem resten af livet. Hos nogle drenge og mænd vokser det kun lige rundt om penis, mens det hos andre også vokser rundt om endetarmen, mellem ballerne og nogle gange også op ad maven i en streg mod navlen. 

Kønsbehåring er som regel mørkere og mere kraftigt end håret på resten af kroppen. Hos nogle er hårene i skridtet også mere krøllet. Selvom håret har tendens til en kraftigere struktur i skridtet, er det meget forskelligt, hvor kraftigt det er. Hvor nogle får meget kønsbehåring og tæt hårvækst, vil andre have meget let og tynd kønsbehåring.

Slip af med din kønsbehåring ved hjælp af Pearlwax!

Hvorfor får man kønsbehåring?

Kønsbehåring er ikke bare noget, vi får for sjov, det har faktisk en biologisk funktion. Kønsbehåring skal nemlig beskytte os mod både bakterier, sygdomme, kulde og varme. Alligevel vælger mange i dag at fjerne deres kønsbehåring, enten ved barbering eller voksbehandling af kønsbehåring, og det er heldigvis helt din egen beslutning, hvorvidt du ønsker at have kønsbehåring eller ej. Hvordan du kan komme din kønsbehåring til livs og fjerner det delvist eller helt kommer vi mere ind på længere nede i dette indlæg. 

Hvornår starter kønsbehåring? 

Det er forskelligt fra person til person, hvornår man begynder at udvikle kønsbehåring. For de fleste begynder det dog i de tidlige teenageår. For drenge vil de begynde at få hår under armene, samtidig med at deres kønsbehåring i skridtet begynder at vokse frem. Samtidig vil mange drenge også begynde at udvikle skægvækst.

Det er meget forskelligt, hvor tidligt drenge eller mænd begynder at få skægvækst, og hvor meget de får. Hvor nogle får kønsbehåring og skægvækst meget tidligt og meget kraftigt, får andre det meget sent og måske også kun meget lidt hår. Det er også muligt, at du som dreng begynder at få kønsbehåring tidligt i din pubertet, men først sidst i 20’erne begynder at udvikle skægvækst eller hår på ryg og bryst. Håret udvikler sig nemlig ikke nødvendigvis lige hurtigt på hele kroppen.

Er du træt af din kønsbehåring? Så fjern den skånsomt og effektivt med Pearlwax!

Hvorfor fjerner mange deres kønsbehåring?

Dine kønshår vil som udgangspunkt blive der resten af dit liv, men det er der mange, som ikke vil affinde sig med. Derfor er der også flere og flere, som vælger at fjerne deres kønsbehåring. Det gælder både kvinder og mænd, unge og ældre. Der er rigtig mange holdninger til, hvorvidt man bør fjerne sin kønsbehåring eller ej, men til det har vi kun én ting at sige: Din kønsbehåring, dit valg.

 

Holdningerne til kønsbehåring er skiftet meget igennem tiderne. Hvor det i 1970’erne var moderne at have naturlig kønsbehåring, har det siden 1990 været moderne helt at fjerne sin kønsbehåring eller som minimum trimme det. Det er en mode, som både kommer til udtryk igennem film, blade, reklamer og mange andre steder. 

En af grundene til at fjerne sin kønsbehåring, som vi ofte hører både mænd og kvinder nævne, er hygiejne. Mange føler sig nemlig mere rene, når de fjerner deres kønsbehåring. Desværre kan det give mere irritation end glæde, hvis man fjerner sin kønsbehåring ”forkert”. For eksempel oplever mange, at de får røde og kløende knopper 1-2 dage, når de barberer sig i skridtet. Heldigvis findes der masser af alternativer til barbering og hårfjerningsmetoder, som giver dig muligheden for at fjerne uønsket hårvækst i længere tid ad gangen og helt uden røde knopper og ubehag. Heriblandt er voks en af de mest populære metoder til at fjerne hår på kroppen.

Hvordan fjerner man nemmest sin kønsbehåring?

Der findes mange forskellige måder at fjerne sin kønsbehåring. Nogle af de mest populære inkluderer barbering med skraber, trimning, epilering, laserbehandling, voksbehandling og hårfjerningscremer. Det kan være en ren jungle at finde rundt i, og netop derfor har vi også skrevet et indlæg, som tager dig igennem de mange forskellige hårfjerningsmetoder og guider dig til at finde den bedste til at dække lige netop dit behov.

Huden i dit intime område er noget af den mest sarte hud på kroppen. Det er også derfor, at mange mænd oplever bivirkninger, når de fjerner deres kønshår. Det kan blandt andet være røde knopper, kløe, svie og indgroede hår.

Prøv Pearlwax og mærk forskellen!

Fjern skånsomt din kønsbehåring med voks

Røde knopper, indgroede hår og kløe i intimområdet lyder ikke just rart. Heldigvis er det heller ikke noget, du behøver at døje med, så længe du sørger for at fjerne din kønsbehåring korrekt. Anvender du for eksempel Pearlwax på den korrekte måde, vil du både opleve, at du kan fjerne din kønsbehåring uden unødvendigt meget smerte og uden de ubehagelige bivirkninger.

Du undrer dig måske over, hvordan det kan lade sig gøre. Nu skal vi løfte sløret for hvorfor.

Pearlwax er fremstillet af naturlig bivoks. Det er en skånsom voks, som kan bruges på hele kroppen inklusive intimområder og ansigtet, hvor huden har tendens til at være sart. Det kan godt gøre ondt de første par gange, du bruger Pearlwax, men jo flere gange du river hårene ud ved roden, jo mindre ondt vil det også komme til at gøre (så længe du lover at holde dig fra skraberen imellem behandlingerne ;-) ). Vores voks udmærker sig desuden i forhold til mange andre typer af voks ved, at den ikke klæber sig til din hud, men i stedet kun til hårene. Derfor er Pearlwax også mindre smertefuld end mange andre vokstyper på markedet.

Selvom det kan gøre ondt første gang, kan det godt betale sig at blive ved med at vokse sin kønsbehåring frem for eksempelvis at fjerne det med en skraber eller hårfjerningscreme, som begge er helt smertefrie metoder. Når du fjerner din kønsbehåring med voks, får du nemlig følgende fordele:

  • Det er billigere i længden end mange alternativer til at fjerne kønsbehåring.
  • Jo flere gange du vokser, jo længere tid bliver hårene væk. Du kan forblive hårfri helt op til 4-6 uger ved gentagen brug.
  • Dine hår vil med tiden vokse finere, blødere og lysere ud efter hver voksbehandling.
  • Når du behandler din hud korrekt før, under og efter voksbehandlingen, er risikoen for røde knopper og indgroede hår meget lille.

Som du kan læse dig frem til her, er der altså rigtig mange fordele at hente ved at bruge voks til at fjerne uønsket kønsbehåring. Hvis du er bange for at gøre det selv de første par gange, kan du overveje at alliere dig med en god ven eller kæreste, som vil hjælpe dig med at vokse de steder, som kan være svære at komme til. 

Jo flere gange du vokser dig, jo lettere bliver det at rykke hårene ud. Så selvom det kan virke indviklet at vokse dit intime område de første par gange, lover vi dig, at du nok skal lære det på ingen tid. Det gælder bare om at blive ved og øve sig. Du vil takke dig selv for det på den lange bane. 

Fjern skånsomt og nemt din uønskede kønsbehåring med Pearlwax