Intimbarbering til mænd – hvilke metoder er der?

Intimbarbering til mænd – hvilke metoder er der?

Er det de ædlere dele, der står for tur? Skraberen er ofte et go to, men der findes faktisk mange metoder, når der er tale om intimbarbering til mænd og intimbarbering til kvinder. Vi har kigget nærmere på det og præsenterer dig for de muligheder, der er, når du ønsker at få hårene rundt om kalorius under kontrol. 

Hvad er intimbarbering til mænd? 

Intimbarbering til mænd går ud på at fjerne kønshårene down under – eller i hvert fald nogle af kønshårene. Når der er tale om barbering, er det oftest skraberen, der er det første, mange kommer til at tænke på. Intimbarbering til mænd bruges dog som et vidt begreb. 

Reder man det over en kam, kan man derfor sige, at det i bund og grund går ud på at få styr på buskadset – enten med skraber eller en anden metode.

Fjern skånsomt og enkelt hårene forneden

Den traditionelle intimbarbering til mænd – den gode, gamle skraber

Vil du gerne gå helt traditionelt til værks, er det skraberen, du skal have ned af hylden i supermarkedet. Den er forholdsvis handy og let at komme i gang med. Du benytter blot skraberen nede ved de ædlere dele, hvor du får fjernet hårene helt nede ved huden. 

Ved denne metode skal du være opmærksom på, at resultatet ikke holder forfærdelig længe. Blot inden for et par dage vil hårene begynde at pible frem igen. Vil du have en intimbarbering til mænd, der er helt glat hele tiden, skal du derfor være forberedt på, at du skal svinge skraberen forholdsvis ofte. 

Derudover er det jo også et skarpladt våben, du fører ned til noget af det mest kostbare, du har. Du kan lige så godt være forberedt. Der er en risiko for snitsår. Og det er altså noget, der kan mærkes, både når det sker og ikke mindst efterfølgende. Vær derfor varsom, når du skal i gang med barberhøvlen. 

Vil du mindske risikoen for rifter, er det en fordel at strække huden ud. Folder huden for meget, når du kører skraberen over, er der større risiko for, at du fanger en fold forkert med barberbladet – og så er det ikke så sjovt længere. 

Hårfjerningscreme til mænd

Nu tror du måske, at hårfjerningscreme kun er til kvinder. Der tager du dog fejl. Det kan også sagtens benyttes til mænd som et alternativ til intimbarbering med skraber. 

Hårfjerningscreme er – ja, en creme. Cremen påføres på det område, hvor du ønsker at fjerne hårene. Cremen består typisk af en særlig kombination af kemikalier, der opløser hårene. Det skader dog ikke huden. 

Hårfjerningscreme er dog ikke for alle. Det kan være lidt skrapt i det. Det er derfor ikke alle, der kan tåle disse cremer, når de skal bruges til intimbarbering til mænd. Det er derfor vigtigt, at du tester produktet på et andet sted på kroppen, inden du smører hele kalorius ind i hårfjerningscremen. 

Hvis du går med hårfjerningscremen, er det en fordel at gå med en variant, der er specielt velegnet til intimområdet. Din hud er forholdsvis tynd og dermed mere sart i dette område. En hårfjerningscreme til intimbarbering for mænd er derfor mere skånsom end for eksempel dem, der benyttes til ben og arme. 

Som med skraberen får du med denne metode et forholdsvist kortsigtet resultat. Hårene bliver kun fjernet ved hudoverfladen og ikke ned til hårroden. Det er derfor også et produkt, du skal stå og fedte med forholdsvis ofte, hvis du vil holde hårene ved kronjuvelerne i skak. 

Få langvarigt resultat med Pearlwax

Hårtrimmeren – til dig, der ikke vil helt i bund

Er du ikke så meget til det helt glatbarberede look, er der råd for det. Du kan nemlig sagtens få de ædlere dele til at fremstå skarpt, uden det skal være et helt buskads dernede. En hårtrimmer hjælper dig med at fjerne det værste af hårpragten, men der vil ofte stadig være noget tilbage dernede. 

En hårtrimmer minder for mange om en barbermaskine. Du har derfor mulighed for at justere, hvor meget af længden der skal tages af, og dermed hvor meget der skal blive. 

Det er forholdsvist nemt at gå til, når du bruger en hårtrimmer. Hvor længe det holder er lidt en smagssag. Det afhænger af, hvor langt du maksimalt vil have dit hår nede ved kronjuvelerne, og dermed hvor længe du vil tillade dig selv, der skal gå imellem hver gang. 

Som med de foregående metoder er der igen tale om intimbarbering, der ikke holder særligt længe ad gangen. 

Voks – et effektivt og langvarigt resultat

Skal dit udstyr stå helt skarpt og gerne i længere tid ad gangen, er det voks, du skal overveje som alternativ til intimbarbering til mænd. Her får du en effektiv løsning, der hjælper dig med at fjerne hårene med et snuptag – bogstaveligt talt. 

En voksbehandling i intimområdet omfatter, at du varmer voks op, således det bliver en mere flydende masse, du kan påføre hårene. 

Tager vi for eksempel udgangspunkt i Pearlwax, varmes voksperlerne op, hvorefter det påføres med en påføringspind. Når det er tørt efter 30-90 sekunder, hiver du voksen af i ét ryk. Du har nu rykket hårene ud helt nede ved roden. Det er der mange fordele ved. 

Når du rykker hårene ud nede ved roden, går der længere tid imellem, at du skal vokse dig ved kronjuvelerne. Derudover vil de nye hår, der vokser ud, være tyndere og blødere. Det er også med til at tage noget af ubehaget, der kan være ved at vokse. Det er dog noget, man vænner sig til efter et par gange. 

Bliv hårfri med Pearlwax-voks til hjemmebrug.

Få bugt med hårene for good med laser

Vil du aldrig mere skulle skænke hårene ved gearstangen en tanke, er det laser, du skal overveje. Det er dog en god idé, at du overvejer denne løsning nøje. Der er nemlig flere ting, du skal være opmærksom på. 

Først og fremmest er det forholdsvist dyrt at benytte denne metode. Det kan koste 1.000 kroner pr. behandling, men det afhænger dog af, hvor meget hår, du skal have fjernet. Derudover skal du være opmærksom på, at der skal en del behandlinger til. Det er ofte 6-10 behandlinger, og der vil ofte være flere måneder imellem behandlingerne. 

Det kan blive en dyrere fornøjelse, hvor der nogle gange er behov for årlig opfølgning, afhængigt af hvilken laserbehandling du vælger. Det er derfor noget, du skal være opmærksom på. 

Derudover er der også smerten, du skal forholde dig til. Laser er forholdsvist smertefuldt og har lidt en stikkende eller bidende fornemmelse. Nogle sammenligner det med at blive tatoveret – bare værre. Det kommer dog an på, hvor høj din smertetærskel er. 

Det gode ved denne løsning er selvfølgelig, at der er stor sandsynlighed for, at du slipper helt for hår i intimområdet. Når først du er kommet igennem behandlingen, kan der derfor være en del tid at spare, hvis du før har været vant til at bruge skraber eller lignende. 

Lad din frisure afgøre, hvilken intimbarbering til mænd, du skal vælge

Nu er det store spørgsmål selvfølgelig, hvilken metode til intimbarbering til mænd, du skal vælge. Det vil være meget individuelt fra person til person, hvad der er mest optimalt. Det afhænger dog især af, hvad det er for en ’frisure’, du ønsker dernede. 

Er du til det helt glatte look, der sætter dit udstyr i fokus, er det faktisk størstedelen af metoderne, du kan bruge. Der er egentlig kun hårtrimmeren, der ikke giver et helt glat look. Vil du gerne beholde en smule længde på hårene, er det derfor hårtrimmeren, du skal gå med. 

Bevæger vi os tilbage til det glatbarberede, skal du vurdere, hvad det er, du vil have ud af det i sidste ende. Vil du hurtigt kunne fikse behåringen ved kalorius, når du står under bruseren, er det skraberen, du skal gribe fat i. 

Vil du i stedet have et mere langvarigt resultat, hvor du ikke skal bruge så meget tid på at holde hårene nede, er voks et rigtig godt alternativ. Her vil der typisk gå flere uger imellem, at du skal have gang i voksen igen. 

Pak skraberen væk og prøv Pearlwax.

Skal du overhovedet fjerne dine hår?

Det er fuldstændigt op til dig selv, om du ønsker at fjerne hårene nede ved udstyret, eller du ønsker, de skal blive. Det er et personligt valg, du skal tage. Kigger man på tendenserne, ses der dog en tydelig tendens til, at mange mænd enten fjerner alt håret eller holder det trimmet. Det er især en tendens, der ses hos de unge. 

Derudover er det også blevet mere populært og ikke mindst mere acceptabelt for mænd at gøre lidt mere ud af sig selv – også når det kommer til kønsbehåring. Der er derfor flere mænd, der for eksempel begiver sig ud i voksbehandlinger og laserbehandlinger, selvom det tidligere har været et lidt uvant territorium for mænd. 

Nogle ser det som en fordel at fjerne hårene ved pungen. Det kan nemlig gøre det nemmere at holde det rent dernede. Derudover er der nogle, der er af den overbevisning, at det ser mere hygiejnisk ud. 

Det er dog en smagssag, da du sagtens kan holde området rundt om kalorius rent, selvom du har hår dernede. Det handler derfor om dine personlige præferencer, og om du vil følge de tendenser, der er i samfundet, eller gå din egen vej. 

Pearlwax gør intimhårfjerning til en leg.