Intimbarbering – en guide til forskellige metoder

Intimbarbering – en guide til forskellige metoder

Er du ved at udforske intimbarbering, eller savner du en ny metode til at få bugt med hårene down under? I så fald er du landet det helt rigtige sted. Vi har samlet en guide til dig, hvor du bliver præsenteret for de forskellige muligheder inden for intimbarbering, og hvad fordelene og ulemperne er for den enkelte. Læs med her, og find inspiration til nye metoder til din intimbarbering.

Den hurtige intimbarbering med trimmer/ladyshaver

Vælger du intimbarbering med trimmer eller ladyshaver, vil hårene blive skåret af, og det er derfor ikke hele roden, der kommer med. Du vil i stedet få en intimbarbering, hvor der stadig er en lille smule hår tilbage, som kan være svære at se, lige når du har trimmet.

Det er forholdsvist simpelt at foretage intimbarbering med en trimmer/ladyshaver. De er typisk batteridrevne, hvor du blot tænder for den, og så er du egentlig i gang. Du fører trimmeren/ladyshaveren imod hårenes retning for at få det bedste resultat.

Ved intimbarbering med trimmer/ladyshaver kan du selv styre, hvor meget længde du ønsker at bibeholde. Du kan køre den forholdsvist langt ned eller eventuelt beholde længde de steder, du ønsker det.

Fordele ved intimbarbering med trimmer/ladyshaver:

 • Det er hurtigt og nemt at bruge trimmeren/ladyshaveren.
 • Trimmeren/ladyshaveren er en engangsinvestering, der typisk kan holde i mange år.

Ulemper ved intimbarbering med trimmer/ladyshaver: 

 • Hårene vil hurtigt gro ud igen.
 • Det kan være svært at få et helt glatbarberet udtryk i intimområdet.
 • Der er nogle intime områder, hvor det er svært at komme til med trimmeren/ladyshaveren.
 • Hårene bliver grovere.

Bliv hårfri forneden med Pearlwax - skånsomt og effektivt!

Den fleksible intimbarbering med skraber

Benytter du intimbarbering med skraber, vil hårene også blive skåret ved huden og ikke helt nede ved roden. Forskellen på at benytte en skraber og en trimmer/ladyshaver er, at du får en tættere intimbarbering, når du benytter skraberen. Ved intimbarbering med skraber kan du komme helt tæt på huden med bladet, hvorfor hårene bliver skåret af længere nede. 

Når du skal bruge en skraber til intimbarbering, er det en fordel at benytte barberskum særligt til intimområder. Det gør det nemmere for skraberen at glide over huden og kan derfor skabe mindre irritation. 

Derudover skal du skrabe imod hårene for en tæt barbering. Stræk huden, mens du barberer, således du ikke får rifter. Det er vigtigt med en rolig hånd, da skraberen er forholdsvis skarp, hvis den ender de forkerte steder. 

Fordele ved intimbarbering med skraber: 

 • Du kan nemt komme til de intime områder med en skraber.
 • Det kan gøres forholdsvist hurtigt, når du har fået taget på det.

Ulemper ved intimbarbering med skraber: 

 • Der er risiko for rifter.
 • Der skal ofte købes nye skrabere eller blade til skraberen.  
 • Hårene gror hurtigt ud igen.
 • Hårene bliver forholdsvis grove, når du benytter skraber.

Skån din hud og fjern uønskede hår med Pearlwax

Den nemme intimbarbering med hårfjerningscreme

Intimbarbering med hårfjerningscreme er en god løsning, hvis det skal gå hurtigt, og det skal være nemt. Ved denne løsning påføres der en hårfjerningscreme i det intime område, som opløser hårene. Efter 8-10 minutter (følg producentens anbefalinger) kan cremen og hårene tørres af, og du er færdig med intimbarberingen. 

Du skal være opmærksom på, at hårfjerningscremer består af en del kemi, der netop kan fjerne hårene. Det kan derfor være en smule kras at bruge. Det er derfor vigtigt, at du tester, om du kan tåle produktet, inden du benytter det i det intime område. 

Derudover er det en god idé at benytte hårfjerningscreme, der netop er til intimbarbering. Det er en smule mere skånsomt mod huden. 

Fordele ved intimbarbering med hårfjerningscreme: 

 • Det kan gøres forholdsvist hurtigt.
 • Det er smertefrit.
 • De nye hår vil være en smule blødere.

Ulemper ved intimbarbering med hårfjerningscreme: 

 • Der er risiko for hudallergi og overfølsomhed, hvis du ikke kan tåle det.
 • Hårene gror hurtigt ud igen.
 • Du skal købe hårfjerningscremen igen og igen.

Den effektive intimbarbering med voks

Intimbarbering med voks er blevet yderst populært - det gælder både intimbarbering til mænd og kvinder. Dette skyldes især, at du får et langvarigt resultat. Der går derfor flere uger imellem, at du er nødt til at udføre intimbarbering med voks igen. 

Der benyttes typisk opvarmet voks, som påføres de steder i intimområdet, hvor du ønsker at fjerne hårene. Voksen bliver siddende et øjeblik for at gribe fat om hårene. Derefter hiver du voksen af, hvilket trækker hårene med ud nede fra roden. Du får derfor et helt glat resultat.  

Bliv klogere på, hvad en voksbehandling er, og hvorfor det er en af de mest foretrukne hårfjerningsmetoder, når kvinder og mænd skal fjerne uønskede hår på kroppen. 

Populariteten af intimbarbering med voks har gjort, at det nu er muligt både at foretage det derhjemme og hos klinikker. 

Fordele ved intimbarbering med voks: 

 • Det kan gøres hurtigt og effektivt.
 • Du kan gøre det derhjemme.
 • De nyudvoksede hår er blødere og finere.
 • Du kan fjerne hår i hele det intime område.
 • Du får et langvarigt resultat, der holder i 3-4 uger.

Ulemper ved intimbarbering med voks: 

 • Det kan give lidt smerter i starten, men smerten vil fortage sig, jo flere gange du benytter voks til intimbarbering.
 • Vil du vokse selv, kan det tage et par forsøg at få styr på teknikken.

Bliv hårfri i op til 4 uger med Pearlwax-voks!

Den længerevarende intimbarbering med epilator

Intimbarbering med epilator udføres med en elektrisk maskine. Den er udstyret med en masse små pincetter, der hiver hårene ud med roden. Du får derfor et helt glat resultat, der minder om intimbarbering med voks. 

Sammenlignet med voksbehandlingen vil smerten ved epilatoren trække mere i langdrag. Ved voksbehandlingen vil det kun gøre en smule ondt i det øjeblik, du hiver voksen af. 

Fordele ved intimbarbering med epilator: 

 • Det kan gøres hurtigt og effektivt.
 • Du gør det derhjemme.
 • De nyudvoksede hår er blødere og finere.
 • Du får et langvarigt resultat, der holder i 3-4 uger.

Ulemper ved intimbarbering med epilator:  

 • Nogle intime områder vil være svære at komme til med epilatoren.
 • Smerten kan være længerevarende sammenlignet med voksbehandlingen, som er hurtigt overstået.
 • Det kan kræve lidt tilvænning at bruge en epilator til intimbarbering.

Den vedvarende intimbarbering med laser

Ønsker du permanent at blive helt fri for hår i intimområdet, er intimbarbering med laser en løsning. Laseren går ind og opvarmer hårene hele vejen ned til roden, indtil de helt forsvinder. Det kan være en smule smertefuldt, da der skal meget varme til. 

Vælger du intimbarbering med laser, skal der flere behandlinger til, før du er helt fri for hår. Det vil typisk tage 8-10 behandlinger. Disse behandlinger er dog i den tunge ende rent prismæssigt. Det er derfor en større investering nu og her, når du vælger intimbarbering med laser. 

Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er alle, der kan benytte laser. Det virker kun, hvis du har forholdsvist mørke hår, og du har en lys hud. Varmen fra laseren går nemlig efter det mørke pigment i hårene. 

Fordele ved intimbarbering med laser: 

 • Du slipper for hårene permanent.
 • Én enkelt behandling tager typisk kun 20-30 minutter.

Ulemper ved intimbarbering med laser: 

 • Det er en forholdsvis dyr løsning.
 • Det kan være ret smertefuldt.
 • Der skal flere behandlinger til over en længere periode, før du er helt fri for hår.

Bliv nemt og billigt hårfri med Pearlwax´

Hvilke metoder minimerer røde knopper efter intimbarbering?

Røde knopper efter intimbarbering er desværre noget, som flere stifter bekendtskab med. Det er yderst frustrerende, da det både kan give smerter, samtidig med at det ikke er pænt at se på. Den metode, du benytter til intimbarbering, har dog en stor indvirkning på risikoen for at få røde knopper. 

De røde knopper opstår, når der er kommet bakterier ned i hårsækkene, hvor der er fjernet hår. Der opstår derfor en infektion, hvilket resulterer i kedelige, røde knopper. 

Voks er en rigtig god løsning, hvis du vil slippe for de irriterende røde knopper. Der er nemlig en mindre risiko for, at du får irriteret huden og skabt en bakterietilstand.

Derudover er der selvfølgelig også laserbehandling, hvor du til sidst slipper helt for at skulle fjerne de intime hår, og der dermed ikke er risiko for røde knopper. 

Der vil være størst risiko for røde knopper og kløe, hvis du benytter skraber. Dette skyldes, at barberbladet kommer i direkte kontakt med huden, hvor bakterierne fra bladet lettere kan overføres til hårsækkene. 

Vælger du at benytte skraber til intimbarbering, er hygiejne under barberingen og pleje før og efter ekstra vigtigt. Det er dog langt fra en garanti for, at du slipper helt for kløe eller røde knopper efter intimbarbering.

Vil du være sikker på, at du slipper for de røde knopper ved intimbarbering, er voks derfor en rigtig god løsning, hvis laserbehandling ikke er en mulighed for dig.

Brug den metode, der føles rigtig for dig

Der er ikke én metode, der er mere rigtig end andre. Der er fordele og ulemper ved dem alle sammen. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvad der er vigtigst for dig. Er det, at du kan gøre det hurtigt og nemt under bruseren, eller er det vigtigere for dig, at du får en intimbarbering, der kan holde i lang tid? 

Det vil være meget individuelt fra person til person, hvad der er den optimale løsning – både i forhold til resultatet og ens budget. Med denne guide har du dog et overblik over, hvilke muligheder der er inden for intimbarbering, og hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige metoder.

Lad Pearlwax være din go-to hårfjerningsmetode!