Er du træt af at skulle finde skraberen frem flere gange om ugen for at holde uønskede hår væk?
Så kan du med fordel overveje at ty til mere langvarige hårfjerningsmetoder – for eksempel voksning med perlevoks.
Du ved sikkert allerede godt, at en voksbehandling holder dig hårfri væsentligt længere, end en tur med skraberen gør.
Men hvor på kroppen kan du bruge perlevoks, og hvor længe holder en voksbehandling egentlig?
Det får du svar på i dette blogindlæg, hvor vi stiller skarpt på netop en voksbehandlings holdbarhed.
Hvor på kroppen kan jeg bruge perlevoks?
Der er praktisk talt ingen steder på kroppen du ikke kan fjerne hår med en voksbehandling i hjemmet.
Nedenfor finder du en liste af alle steder du kan benytte perlevoks, samt en udførlig guide med tips og tricks.
Så kan du få den bedst mulige oplevelse hver gang du skal foretage en voksbehandling hjemme.
- Brazilian wax
- Intim voks
- Voksning af ben
- Voksning af ansigt
- Voksning af ryg og bryst
- Voksning af overlæbe
Der er som sagt ingen grænser for hvor på kroppen perlevoks kan tages i brug. Bliv en hjemme-voksbehandlings ekspert på 20 minutter, her i artiklen.
Voksning af ansigt
Dit ansigt er dit varemærke. Desværre kan voks behandling af dit ansigtet virke som en meget uoverskuelig mission.
Vi håber på at du (med lidt hjælp fra os) kan føle dig tryg nok til at give det et forsøg.
Der er ingen mere effektiv måde at fjerne hår i ansigtet end med en voks behandling, så derfor har vi sammensat en guide der kan gøre det der virker uoverskueligt, let som en leg.
Voksning af bryst og ryg
Voksning af bryst og ryg er i stigende grad et go-to valg for mange mænd når det kommer til hårfjerning.
Fordelene ved voksbehandling sammenlignet med barbering er så store at flere og flere mænd tyer til voksbehandling af hårene på ryg og bryst.
Det kræver ikke meget at komme i gang, men det kan være en fordel at læse lidt op på emnet inden du begiver dig ud i det første gang.
Så hvad venter du på? Drop skraberen og lad voksen gøre arbejdet fremadrettet.
Voksning af overlæbe
Mange kvinder oplever problemer med "uønsket hårvækst" som eksempelvis hår på overlæben, også kaldet "kvindeskæg". Det er overhovedet ikke unormalt, og der er mange måder at bekæmpe det på, og fjerne hårene mere eller mindre permanent.
Voksbehandlingen af overlæben foretages nemt og effektivt med perlevoks, og er mere eller mindre smertefri, sammenlignet med voksning af resten af kroppen.
Hvor længe holder en voksbehandling?
En voksbehandling holder typisk 4-6 uger. Når denne tid er gået, er hårene vokset ud til deres fulde længde igen.
Mange vælger at vokse cirka hver fjerde uge for at holde den uønskede hårvækst nede, men det er naturligvis individuelt, hvor hurtigt ens hår vokser.
Før du kan vokse med for eksempel vores Pearlwax, kræver det, at dine hår er minimum 3-5 mm lange, og derfor kan du ikke vokse oftere end hver 3-4. uge.
Hvis du voksbehandler regelmæssigt cirka hver fjerde uge, vil du på sigt opleve, at den hårfrie periode efter din voksbehandling bliver længere og længere, og faktisk oplever nogle at være helt hårfrie i op til fem uger efter en voksbehandling.
Herefter skal hårene vokse ud til de cirka 3-5 mm igen, og i et sådant tilfælde vil det altså kun være nødvendigt at voksbehandle cirka hver 7. uge.
Er hårfjerning med voksbehandling permanent?
Lige når du går over til at vokse fremfor eksempelvis at bruge en skraber, vil det ofte være nødvendigt at voksbehandle cirka hver tredje uge.
Det skyldes, at alle dine hår ikke nødvendigvis er inde i den samme vækstcyklus.
Første gang du voksbehandler, kan der altså være hår, der ligger lige under hudens overflade, og som derfor kommer frem i løbet af de første par uger efter den første behandling.
Når du har voksbehandlet nogle gange, vil dine hår komme ind i den samme vækstcyklus, og de vil således alle sammen være fjernet for en periode på cirka en måned efter én voksbehandling.
Som regel kræver det cirka tre voksbehandlinger, før alle dine hår er inde i den samme cyklus, og du kan forvente et ensartet, hårfrit resultat i to uger efter, du har voksbehandlet for eksempel dine ben.
Du skal altså væbne dig med en smule tålmodighed, lige når du går over til at voksbehandle.
Hårfjerningsvoks – hvor ofte kan jeg voksbehandle?
Du kan som udgangspunkt ikke voksbehandle oftere end hver 3-4. uge.
Det er naturligvis individuelt, hvor hurtigt ens hår på kroppen vokser, men som regel vil hårene ikke være lange nok til, at der kan foretages en voksbehandling, hvis der er gået mindre end tre uger, siden du sidst blev voksbehandlet.
Det optimale er at komme ind i en rytme, hvor du vokser jævnligt, hvorved du på sigt minimerer din hårmængde, og dine hår desuden bliver blødere og blødere.
Er du heldig, kan du forlænge den fuldkommen glatte periode efter en voksbehandling, hvis du vokser jævnligt, og det er netop endnu en god grund til at komme ind i en fast rytme med at vokse.
Voks, skraber, epilator eller laser. Hvad skal jeg vælge?
En af de helt store fordele ved at vælge voksning som hårfjerningsmetode er, at du på denne måde får et langtidsholdbart resultat.
Når du fjerner hår ved hjælp af voks, hiver du hårene ud med rod fremfor eksempelvis at skære dem over ved hudoverfladen, som det er tilfældet, hvis du benytter en skraber.
Netop fordi du hiver hårene ud med rod, får du et langtidsholdbart resultat med voksning, og faktisk kan du selv gøre en del for at sikre, at din voksbehandling holder længe.
Inden du skal voksbehandle, er det en god idé at eksfoliere huden i området godt og grundigt. På den måde fjernes døde hudceller, som voksen ellers kan få fat i.
Generelt gælder det om at holde huden sund og smidig, hvis du vil have de bedste resultater med voksning og samtidig gerne vil have, at din voksbehandling er mindst mulig smertefuld.
Sørg derfor for at fugte din hud godt og grundigt – ikke mindst op til din voksbehandling.
Brug dog aldrig cremer og salver på dagen, hvor du vil voksbehandle, da det kan gøre det svært for voksen at få ordentligt fat omkring hårene.
Der er mange ting at tage stilling til når det kommer til valget af hårfjerningsmetode. Der er så mange forskellige muligheder at det kan være helt svært at overskue.
Vi har samlet en overskuelig guide for at give dig et nemt overblik over fordelene og ulemperne ved hver enkel metode.