Guide: Voksning af arme og armhuler

Guide: Voksning af arme og armhuler

Vil du gerne slippe af med hårene på armene? Eller er du træt af at hive din skraber frem hver eller hver anden dag for at barbere dig under armene? Heldigvis findes der en løsning på problemerne: Voksbehandling. Vil du gerne slippe af med hårene på dine arme eller i dine armhuler på skånsom og effektiv vis, bør du overveje voksbehandling.

Desværre befinder voksbehandlinger på skønhedsklinikker sig i den dyrere ende, men med Pearlwax perlevoks kan du selv tage dig af voksbehandlingen derhjemme og endda opnå samme glatte og silkebløde resultat.

Før du kaster dig ud i voksning af arme og armhuler derhjemme, er det dog en god idé at have styr på en række ting. 

Det gælder f.eks.:
- hvordan du udfører en voksbehandling på arme og i armhuler
- hvordan du skal forberede dig op til voksninge
- og hvordan du skal behandle områderne efter en voksbehandling.

I dette indlæg guider vi dig til voksbehandling af arme og armhuler, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med voksning af netop disse områder derhjemme. Indlægget gør dig ikke kun i stand til at udføre voksbehandlingen korrekt og på skånsom vis. Den hjælper dig også med at opnå det bedste og mest holdbare resultat.

Hvorfor voksbehandle sine arme og armhuler?

Der kan være flere årsager til at voksbehandle sine arme og armhuler. Måske generer hårene på armene dig? Eller måske er du træt af at barbere dig under armene flere gange om ugen? Uanset hvad dit udgangspunkt for hårfjerning måtte være, kan hår på og under armene være et stort problem for nogen. 

Nogle oplever mørke og kraftige hår på armene, som kan være en irritation, både æstetisk og praktisk, mens andre gerne vil slippe af med barberknopper og irriteret hud, som daglige barberinger under armene kan forårsage. Og det er hér, at voksbehandlingen kommer ind i billedet. 

Med Pearlwax kan du nemlig blive hårfri på arme og i armhulerne og opnå et resultat, der både er glat og blødt. Vink farvel til din skraber og byd i stedet velkommen til effektiv og skånsom voksbehandling, der hiver hårene ud med roden, hvilket betyder, at hårene på arme og i armhulerne skal bruge længere tid på at gro ud igen – og når de gror ud, vil de være både finere og blødere end før.

Fordele ved voksning af arme og armhuler derhjemme

En af de allerstørste fordele ved voksning af arme og armhuler derhjemme, er den økonomiske fordel. Der er nemlig mange penge at spare ved at gøre arbejdet selv, hvilket helt naturligt giver plads til mere spændende og sjove aktiviteter i budgettet. Dog er der også mange andre skønne fordele ved voksbehandling af arme og armhuler, når vi sammenligner voksbehandling med den traditionelle barbering med en skraber.

En voksbehandling er på mange måder bedre end barbering, fordi behandlingen er mere skånsom mod huden. Talrige barberinger med skraber slider mere på huden, og det er ofte mere reglen end undtagelsen at ende med irriteret hud, indgroede hår og røde knopper. En voksbehandling på arme og i armhulerne efterlader meget sjældent irriteret hud og indgroede hår.

Derudover holder en voksbehandling i disse områder også længere, og den er markant mere effektiv end almindelig barbering med skraber. Hvor du med en skraber allerede kan være nødsaget til at barbere efter få dage, kan der gå op til 4-6 uger mellem hver voksbehandling. Det skyldes, at voksbehandlingen trækker hårene ud i stedet for blot at fjerne dem fra hudens overflade, som en barbering gør det. 

Sidst, men ikke mindst bliver dine hår mindre synlige, bløde og finere, når de gror ud igen, da det er helt nye hår, som gror ud. Du kan altså ganske enkelt være heldig at komme de mørke hår på armene og under armene helt til livs med voksbehandling.

Kom nemt og enkelt i gang med voksning af arme og armhuler derhjemme

Voksning af arme og armhuler behøver hverken være et decideret smertefuldt eller tidskrævende projekt. Det handler blot om den rette forberedelse, teknik og efterbehandling, og du skal faktisk blot følge samme metode som ved voksning af ben (indsæt internt link til dette blogindlæg). 

En voksbehandling er typisk hurtigere overstået og mindre smertefuld, end mange frygter. Det er dog en god idé, at du øver dig lidt i at bruge produktet på dine ben og arme, inden du går i gang med at vokse dine armhuler. Det er både for, at du får en fornemmelse for voksen og påføringen og ikke mindst smerten og teknikken. Da armhulerne er et lidt tricky sted at vokse, kan du med fordel alliere dig med en veninde eller kæreste, som kan hjælpe dig de første par gange. 

Nedenfor finder du 3 trin til vellykket voksning af arme og amrhuler, og ved at følge disse 3 trin vil du ikke blot opleve, det bliver mindre smertefuldt med tiden, men derimod også, at det allerede går hurtigere efter 2-3 gange.

Forbered områderne på en voksbehandling

Inden du begynder at smøre voksen på armene og under armene, er der et par ting, du skal gøre, for at processen og resultatet bliver som forventet. Først skal du sørge for, at dine hår på armene eller under armene er minimum 5 mm lange. Hvis voksen skal have en chance for at klæbe ordentligt til dine hår, er minimum 5 mm hår den optimale længde. Vælger du at vokse dine hår, når de er kortere end 5 mm, risikerer du blot, at voksen ikke kan få ordentligt fat. 

Vi anbefaler også, du eksfolierer dine arme og armhuler, før du påbegynder en voksning. Til en eksfoliering kan du bl.a. bruge en lækker bodyscrub, som går ind og fjerner de døde hudceller. Du bør dog undgå at eksfoliere lige før en voksbehandling, da du risikerer, at olien fra bodyscruben lægger sig rundt om hårene, så voksen ikke kan få ordentligt fat. Derfor bør du i stedet eksfoliere dagen før.

Lige før du går i gang med din voksbehandling af arme og armhuler, skal du sørge for at vaske områderne med vand og skånsom sæbe. Herefter tørrer du områderne, så de er klar til voksen. Det kan virke fristende at benytte olie, creme, toner eller desinficerende sprit før behandlingen, men det skal du undgå, da det påvirker voksens virkning.

Teknikken skal på plads

Du skal undgå at haste en voksbehandling af arme og armhuler – især i begyndelsen. Det er vigtigt, du tager dig god tid, så du opnår det absolut bedste og mindst smertefulde resultat. Vi anbefaler, du afsætter 1-2 timer til voksning af arme og armhuler. Ønsker du blot at vokse under armene, bør du kunne nå det på 1 time.

Er det første gang, du skal vokse dig på arme og i armhuler? Og har du købt vores Pearlwax Starkit? Så skal du sørge for at læse instruktionerne grundigt igennem, inden du går i gang. Instruktionerne fortæller dig nemlig, hvordan du forbereder din voks og benytter de forskellige påføringspinde.

Voksteknikken til voksning af armene er den samme som på benene. Du skal sørge for at smøre voksen mere hårene og herefter lade den størkne i cirka 30 sekunder. Når voksen er størknet, skal du holde huden omkring det voksede område helt stram med din ene hånd, mens din anden hånd hiver voksen af i én hurtig og glat bevægelse mod hårenes groretning. 

Voksteknikken under dine armhuler er dog anderledes. Hårene i dine armhuler, og på overlæben for den sags skyld, vokserne nemlig i to retninger. Det betyder, du skal behandle armhuler i to retninger. Vi anbefaler, du påfører voks opad på den øverste del af hårene i armhulen og trækker nedad – væk fra hårvæksten. Det modsatte gør sig gældende for den nederste halvdel.

Plej din hud med en beroligende creme

Når du er færdig med voksbehandlingen af dine arme og ben, skal du sørge for at fjerne eventuelle voksrester med varmt vand eller olie. Oplever du, at din hud er mere sart end normalt efter voksbehandlingen, kan du med fordel efterbehandle den med en beroligende aloe veta gel eller olie uden parfume. 

Det gælder især, hvis det er første gang, du giver dine arme eller armhuler en voksbehandling. Huden bliver generelt mere irriteret de første par gange, eftersom hårsækkene sidder meget dybere, og her vil en beroligende og kølende aloe vera gel kunne gøre underværker.