Voks vs. sugaring – hvilken hårfjerningsmetode er bedst?

Voks vs. sugaring – hvilken hårfjerningsmetode er bedst?

Hvis ikke du ønsker at skulle finde skraberen frem flere gange om ugen for at holde uønskede hår på eksempelvis benene og under armene væk, kan du i stedet overveje en mere langtidsholdbar løsning. Du kan for eksempel ty til voks eller sugaring, hvis du gerne vil opnå et varigt resultat med din hårfjerning. 

… men hvilken metode er så bedst? Det får du svar på i dette blogindlæg. Her kigger vi på netop sugaring vs. voks, så du kan finde ud af, hvilken hårfjerningsmetode du bør benytte. De to metoder har en del ligheder, men der er altså også forskelle at finde, og alt dette bliver du meget klogere på i dette skriv. 

Hvad er voks? 

Voksning er en af de mest populære hårfjerningsmetoder overhovedet. Går du med denne løsning, kan du enten vælge voksstrips eller flydende voks såsom vores perlevoks.

Vores voks kommer som små, faste kugler, som skal smeltes, før de kan bruges til hårfjerning. Dette klares nemt ved hjælp af vores særlige perlevarmer. Når voksen har opnået den rette konsistens, påføres denne i hårenes naturlige groretning, hvorefter den skal have lov til at størkne igen. Dette tager cirka 30 sekunder. Når voksen er størknet, hives den af imod hårenes groretning, hvorved hårene trækkes ud med rod. 

Voksen fra Pearlwax er skånsom mod huden og kan benyttes overalt på kroppen. Den fås i forskellige farver og med forskellig duft, men resultatet er det samme; Du bliver efterladt med silkeblød hud, fri for hår, i det behandlede område. 

Hvad er fordelene ved voks? 

Når du fjerner kropshår ved hjælp af voks, trækker du, som nævnt, hårene ud med rod. Det betyder, at du opnår et langtidsholdbart resultat, der kan holde i helt op til 4-6 uger. 

Voksbehandling har desuden den enorme fordel, at jo flere gange du vokser for eksempel dine ben, des færre hår vil der på sigt dukke op, eftersom hårsækkene går i en slags dvaletilstand. Samtidig vil hårene med tiden blive blødere og blødere. Du vil altså med stor sandsynlighed opleve generelt at blive mindre og mindre generet af din hårvækst, hvis du begynder at fjerne hår ved hjælp af voks. 

At fjerne hår ved hjælp af voks er en billig løsning, så længe du klarer voksningen derhjemme frem for at gå til en skønhedsklinik. Samtidig er hårfjerningen hurtigt klaret med denne metode. Så snart du har fået taget på voksen, vil du i en ruf kunne fjerne uønskede hår for eksempel på benene, under armene eller i bikinilinjen.

 Ja tak, jeg vil gerne minimere min hårvækst med voks

Hvad er sugaring? 

Sugaring fungerer langt hen ad vejen på samme måde som voks. I stedet for at gøre brug af voks, benytter du her en blanding af vand og sukker, som klistrer sig fast til hårene og hiver dem ud med rod på samme vis, som voks gør. 

Sugaring er en ældgammel hårfjerningsmetode, som længe har været kendt og udbredt i blandt andet Mellemøsten. Metoden er helt igennem naturlig, og det er forholdsvist nemt at bikse en sugaringvoks sammen, hvilket er nogle af grundene til, at mange fortsat er glade for denne hårfjerningsmetode den dag i dag. 

Sugaring giver – ligesom voks – et langvarigt resultat og kan på sigt sørge for, at du får både færre og mindre tydelige hår. 

Hvilke fordele har sugaring? 

En af fordelene ved sugaring er, at der er tale om et naturligt middel, som vi også nævnte ovenfor. Sugaringmassen består som regel blot af sukker og vand, og der er således ingen skadelige stoffer i.

Du kan benytte sugaring som hårfjerningsmetode overalt på kroppen, ligesom du kan med vores perlevoks. Det er imidlertid ikke alle former for voks, der er ideelle at gøre brug af på områder med følsom hud, og derfor bliver sugaring ofte fremhævet som et mere skånsomt alternativt. Stiller du Pearlwax’ voks op imod sugaring, kan de to hårfjerningstyper benyttes på akkurat de samme områder på kroppen – nemlig overalt. 

Lad mig se Pearlwax' produkter

Voks eller sugaring – hvordan benyttes de to midler? 

Hvis der er tale om flydende voks som vores Pearlwax, griber du voksning og sugaring an på stort set samme måde. Der er dog én markant forskel i brugen af de to hårfjerningsmidler, som du bør være opmærksom på. 

Voks skal påføres med hårenes naturlige groretning og rykkes af imod denne. Det omvendte gælder i forbindelse med sugaring. Her skal sukkermassen påføres imod hårenes groretning og trækkes af med denne. 

Som vi også kort har nævnt, gælder det, at vores voks til hårfjerning størkner i løbet af cirka 30 sekunder. Det behøver således ikke tage lang tid at udføre en voksbehandling, hvorimod sugaring kan være en lidt længerevarende proces. Skal du opnå et godt og ensartet resultat med denne hårfjerningsmetode, kræver det en del mere arbejde end voksning gør, og du skal således væbne dig med tålmodighed, hvis du vælger sugaring frem for voksning. 

Forskel på sugaring og voks 

Når du skal træffe et valg om sugaring eller voks, er det væsentligste at fremhæve, at det er væsentligt billigere og hurtigere at klare hårfjerningen med voks, end det er tilfældet med sugaring. Desuden er det nemt at klare voksningen derhjemme med for eksempel vores Pearlwax-startkit

Det ér også muligt at fremstille sin egen sukkerblanding til sugaring derhjemme, men mange mener, at det resulterer i en del svineri, hvilket kan være en grund til, at nogle vælger denne metode fra. Skal du have klaret din sugaring hos en professionel klinik, kan det blive en dyr fornøjelse i længden. 

Hvis du har meget sart hud, kan det være fristende at gøre brug af sugaring som hårfjerningsmetode, da den er kendt for at være meget skånsom. Det gælder imidlertid, at du også snildt kan finde voks til hårfjerning, som på skånsom vis fjerner hårene fra eksempelvis dine ben eller armhuler. Perlevoksen fra Pearlwax kan bruges overalt på kroppen – også i de intime områder og i ansigtet – og er særdeles skånsom. 

Jeg vil gerne i gang med at vokse med Pearlwax

Sugaring vs. voks – hvad bør jeg vælge? 

Grundlæggende bygger voksning og sugaring på de samme principper: Man påfører en masse på huden, som hæfter sig til hårene. Når massen hives af, trækkes hårene ud med rod og efterlader hudområdet blødt og frit for hår.

Netop fordi de to fremgangsmåder er så ens, er det svært at komme frem til en entydig konklusion i debatten om sugaring vs. voks. Idéen bag de to metoder er den samme, og langt hen ad vejen er metoderne også ens. Dog gælder det, at det er hurtigere og billigere at klare hårfjerningen med voks end med sugaring, ligesom en del brugere pointerer, at det er mere smertefuldt at fjerne hår ved hjælp af sugaringvoks end ved brug af almindelig voks. 

Er du interesseret i at vide noget om voks vs skraber, kan du læse blogindlægget her.