Sådan vokser du dine øjenbryn derhjemme

Sådan vokser du dine øjenbryn derhjemme

Spar turen til salonen

At voksbehandle sine øjenbryn er blevet en populær hårfjerningsmetode og er langt mere effektivt end plukning. Resultatet kan nemlig holde i flere uger. 

Men prisen hos skønhedssaloner kan hurtigt blive høj - hvis du er interesseret i at spare lidt penge, kan du med fordel klare behandlingen derhjemme. 

Det kan klares på en halv time og giver et rigtig pænt resultat med lidt øvelse.

Brug en hård voks som Pearlwax og varm den op i heateren. Hård voks er den mest skånsomme voks, hvilket gør den perfekt til følsomme områder, som ansigtet. 

Varm voks klæber sig til hårene og ikke huden, sammenlignet med f.eks. strips. Det giver også et meget pænere resultat.

Køb Pearlwax Startpakke Deluxe her

Gør dig klar

Det første du skal sikre dig er at hårene er lange nok. De skal være omkring 5 mm lange. Er de ikke det, må du vente en uge og tjekke igen.

Før du begynder skal du beslutte dig for hvilken form dine øjenbryn skal have. Når du har fundet den ønskede form, skal du tegne brynene op så de ser ud som du gerne vil have dem. 

Det gør det nemmere at vokse brynene, idet du kan følge de optegnede linjer. 

Du vil kun fjerne de hår der er udenfor den optegnede form.

Når du har besluttet dig, skal du fjerne dit hår fra ansigtet og fastsætte det så du undgår at det falder ned foran dine øjenbryn og i værste fald får voks i det.

Hvis det er nødvendigt kan du trimme dine bryn inden. Børst brynene så de står op i vejret med en fin kam eller øjenbrynsbørste. Kommer der hår ud over dine naturlige linjer, skal du trimme toppen af med en lille saks.

Har du lange og tætte øjenbryn kan det være nødvendigt at fjerne mere.

Brug en parfume-fri ansigtssæbe til at vaske dine øjenbryn og huden omkring og tør den med et rent håndklæde.

Voks dine bryn

Når alle forberedelserne er klaret og du har varmet voksen op til den rigtige temperatur (følg brugsanvisningen vedlagt din heater). Voksen skal ikke være for varm og skal have samme konsistens som honning. 

Hvis voksen ligner olie, er den alt for varm. Lad den køle ned til den ligner honning. 

Påfør voksen i et lige fordelt lag i retning med hårene ved brug af påføringspindene. 

Dette kræver stor præcision. Du vil påføre nok voks til grundigt at dække hårene, men ikke så meget at voksen flyder hen på de hår du ikke ønsker at fjerne.

Når du er færdig med at påføre voksen skal du lade den køle lidt af inden du hiver den af igen. Husk at påføre lidt voks ud på huden så du kan har noget at tage fat i når den skal hives af.

Hold huden stram med en hånd og hiv hurtigt mod hårene med den anden. 

Hiv ikke voksen af væk fra huden, men langs huden. Lige efter du har revet voksen af, kan du lægge din hånd på øjenbrynet for at lindre smerten. 

Sidder der voksrester, kan du fjerne dem ved brug af en olie, det løsner resterne.

Efter behandlingen

Når du er færdig med behandlingen og du er tilfreds med formen på dine øjenbryn, skal du fjerne voksresterne med en naturlig og parfumefri olie. Derefter skal du påføre en Aloe Vera baseret creme eller gel. 

Dette hjælper på rødmen og irriteret hud som oftest kommer efter voksbehandlinger.

Køb Aloe Vera Gel her

Tips

Fordi huden omkring øjnene er følsom og du arbejder tæt på dine øjne, er det vigtigt at være opmærksom på det følgende:

  • Voks dine bryn foran et stort spejl (ikke håndholdt) så du kan se klart og tydeligt
  • Øvelse gør mester – øv dig på et område på din krop, så som din arm, så du får en fornemmelse af hvordan det er at arbejde med. Test altid en lille mængde voks på dit håndled for at sikre dig at den ikke er for varm.
  • Vær utroligt forsigtig når du påfører voksen omkring øjnene og undgå at den drypper.