Tangavoks | Guide: Alt, du skal vide | Pearlwax.dk

Tangavoks | Guide: Alt, du skal vide | Pearlwax.dk

Bikini, brazil eller tanga? Ja, kært barn har som bekendt mange navne – og det gælder bestemt også i forhold til intim voksbehandling. Der er mange måder, hvorpå du kan skære (eller måske rettere vokse) din behåring i de nedre regioner, og én af de meget populære metoder kaldes ”tanga”. 

Men hvad er tangavoks for en størrelse? Hvilke fordele og ulemper er der ved tanga-voksbehandling? Hvad skal du være særligt opmærksom på før og efter tanga-hårfjerning? Og hvordan får du som nybegynder den perfekte oplevelse med tangavoks?

Du får svar på alle disse spørgsmål (og flere til) i dette blogindlæg, hvor vi dels præsenterer dig for teknikken bag tanga-hårfjerning og dels klæder dig optimalt på til selv at kunne skabe en god førstegangsoplevelse med tangavoks.

God læselyst!

Tanga – voks uden at gå ”all in”

Som vi kort indledningsvist påpegede, findes der mange forskellige metoder til at foretage hårfjerning i de intime kropsområder. Mange vælger stadig den dag i dag at barbere og skrabe hårene væk, men de seneste år er intimvoks blevet en særligt udbredt og yndet metode til formålet.

Blandt de forskellige teknikker til intimhårfjerning finder du blandt andet tanga-voksbehandling (engelsk: tanga wax). Som nybegynder på området kan det måske være vanskeligt at skelne tanga fra de andre teknikker, og selvom det da også kun er små nuancer, der adskiller dem fra hinanden, er der alligevel væsensforskel på dem.

Kort fortalt er tanga en behandling af hårene uden for den såkaldte ”bikinikant” på den øverste del af inderlårene. Men i modsætningen til en brazilian wax, hvor man typisk fjerner alt hår foran, bagved og mellem ballerne, efterlader man typisk en lille stribe hår foran, som ikke fjernes. Populært sagt kan man sige, at man ved tanga bruger voks – uden at gå helt ”all in”. Denne tilgang bliver ofte også refereret til som en ”Hollywood”, men det dækker over den samme teknik, der muliggør, at du som kvinde kan bære en trusse med et lidt højere snit.

Vi kommer tilbage til, hvordan tanga-voksbehandling udføres, og hvilken type tangavoks du bør anvende, lidt senere. Men vi kan godt allerede afsløre, at Pearlwax er et rigtig solidt og kvalificeret bud.

Lad Pearlwax klare din tangavoks

Hvorfor vælge tangavoks – og intim voksbehandling generelt set?

Hvorfor vælger kvinder (og mænd for den sags skyld) egentlig intim voksbehandling, herunder specifikt tanga, når de skal have fjernet hår i de nedre regioner? Jo, det er der faktisk rigtig mange gode grunde til.

Den altoverskyggende årsag er, at brugen af voks til formålet typisk giver et langt mere effektivt slutresultat – her forstået som et mere ”permanent” resultat. Hvis man kan håndtere den momentane og korte smerte, der unægtelig er forbundet med at rive hår ud ved hjælp af voks, kan man nemlig opnå et længerevarende og glat resultat. Det skyldes, at hårene bliver revet ud med roden, så det kun er hårsækkene, der er tilbage. På den måde får du en glat hud, hvor der går længere tid, før du kan se og mærke udgroede hår. Et resultat, som rigtig mange kvinder finder behageligt og tilfredsstillende – særligt når det kommer til de intime områder på kroppen.

Hvorvidt man så er til voks med tanga som teknik, eller hellere vil gå ”all in” med en total hårfjerning, er ultimativt et individuelt spørgsmål om smagspræferencer og stil.

Men lad os lige dvæle lidt ved de mulige fordele og ulemper ved tanga-hårfjerning.

Få et langvarigt voks resultat med Pearlwax

Fordele og ulemper ved tanga-hårfjerning

Som nævnt er der sådan set ikke en bestemt teknik til intimhårfjerning, der objektivt set er bedre end andre. Det er en dybt subjektiv beslutning, der beror på smag, vaner og mavefornemmelse. Ikke desto mindre er der en række fordele og ulemper ved tanga, som du bør have in mente, inden du kaster dig ud i dit eget ”gør det selv”-tanga-projekt. Vi har listet nogle af dem op her nedenfor.

Fordele:

 • Det er en effektiv metode til at få fjernet uønskede hår på sarte områder.
 • Du opnår en længerevarende hårfjerning, da ca. 5 % af dine hår vil blive ”ødelagt” og derfor ikke vokser ud igen. De resterende hår vokser langsommere ud.
 • Jo hyppigere brug af tanga-voks, desto færre nye hår – og desto mere vænner du dig til smerten.
 • Du vil typisk opleve, at de udgroede hår bliver tyndere og blødere, så du undgår hårde stubbe.
 • Du slipper i højere grad for rødme og irriterede knopper på de udsatte områder.
 • Du kan foretage tanga-hårfjerning hjemme i privaten, hvis du har det rette udstyr.
 • Tanga er en forholdsvis hurtig teknik – særligt når du først kender til den og har prøvet den.

Ulemper:

 • Det er uundgåeligt at føle en vis smerte i øjeblikket, hvor tanga-voksbehandlingen udføres.  
 • Tanga kræver kontinuerlig vedligeholdelse – det vil sige behandlinger med jævne mellemrum.
 • Det vil ofte være en lidt dyrere løsning, hvis du får foretaget tanga-hårfjerning af professionelle på en klinik.
 • I starten kan det være en lidt besværlig og omstændelig behandling, der dog hurtigt kan læres.
 • Du risikerer at få røde knopper, indgroede hår og lignende hudirritation i dagene efter behandlingen – vel at mærke hvis du ikke foretager den nødvendige efterbehandling.
 • Du kan udelukkende udføre tanga, hvis dine hår har en vis længde (cirka 0,5 cm).

Det præcise antal af nødvendige behandlinger med tangavoks varierer fra person til person. Dette skyldes blandt andet, at vi er forskelligt indrettet, hvad angår både hormonelt niveau, alder, hårtype og lignende faktorer.

 

Vælg din tangavoks med omhu

Det siger måske lidt sig selv, men ikke desto mindre er det vigtigt at understrege: En god tanga-hårfjerning kræver tilsvarende god tangavoks. Der er afgørende forskel på de typer af voks, der findes på markedet, og det er ikke helt ligegyldigt, hvilken du ender op med. Tværtimod.

Nogle vælger at foretage tanga-voksbehandling ved hjælp af såkaldt ”sugaring” (en slags opvarmet sukkermasse), men dette er i dag en mindre udbredt tilgang. Voks er klart det mest populære middel og også stærkt anbefalelsesværdigt, da det virker ekstremt effektivt og typisk efterlader et flot, glat og vedvarende resultat.

Når det så er sagt, er det alfa og omega, at du vælger din tangavoks med omhu. Det vil sige ikke nødvendigvis bare den første, bedste og billigste, du støder på i din søgen, men derimod den udgave, der afspejler den højeste kvalitet.

For nybegyndere kan det være meget vanskeligt at finde hoved og hale i, hvad der i denne sammenhæng er det bedste valg. Netop derfor har vi hos Pearlwax gjort det nemt for dig som forbruger, da vi har specialiseret os i at udvikle en type voks, der performer højt på alle parametre, og som udelukkende består af ingredienser i topkvalitet.

Du kan læse mere om vores produkter lige her.

Den gode tanga-voksbehandling kræver god før- og efterbehandling

Men én ting er den rette tangavoks. Noget andet er selve udførelsen af tanga-voksbehandlingen. Og i denne forbindelse er der nogle forhold, du skal være særligt opmærksom på – både før og efter din behandling. Nedenfor får du et par gode råd til, hvordan du forbereder dig optimalt til din tanga-hårfjerning, og hvordan du optimerer den samlede oplevelse ved hjælp af grundig efterbehandling.

Den gode forberedelse

 • Hold en god og sund hygiejne i intimområdet.
 • Vask med en god, antibakteriel sæbe inden behandlingen. Det både renser og blødgør huden – samt forebygger mod potentiel infektion.
 • Køb voks til tanga, der kvalitetsmæssigt lever op til høje standarder.
 • Hav styr på dit udstyr – fx til opvarmning og påføring af voks samt efterbehandlingsprodukter.
 • Skab behagelige og trygge rammer omkring behandlingen derhjemme – og giv dig selv god tid første gang.

 

Prøv Pearlwax og mærk forskellen

Den gode efterbehandling

 • Husk at give din hud den kærlighed og pleje, som den fortjener og har brug for efter behandlingen.
 • Smør intimområdet ind i en god bodylotion, aftershave-balsam eller endnu bedre Aloe Vera Gel, der er ekstra kølende og skånsom mod den sarte hud, og som aktivt modvirker irritation, udslæt og bakteriel infektion.
 • Undlad at eksponere intimområdet for direkte sollys inden for det første døgn, og begræns fysisk aktivitet.
 • Gå i blødt, løstsiddende undertøj, og giv hudområdet luft så vidt muligt.
 • Husk kontinuerligt at følge op med nye tanga-voksbehandlinger efter behov – ideelt set med faste tidsintervaller, så du holder hårvæksten nede og vænner dig til behandlingen.

Hvis du følger ovenstående gode råd til anvendelse af tangavoks, er du allerede rigtig godt på vej til at få en god succesoplevelse – eller rettere stribevis af dem.

It takes (one or) two to tanga – spørg om hjælp efter behov

Er du en smule usikker og nervøs ved at skulle kaste dig ud i dit første ”gør det selv”-tanga-projekt derhjemme? Det er der såmænd ikke noget at sige til. Intim hårfjerning er bogstaveligt talt et ømtåleligt emne, og det kan være svært at få samlet mod til at prøve det af for første gang.

Erfaringen siger dog, at du hurtigt kan lære teknikken at kende, og at din krop lige så hurtigt vil vænne sig til den smerte, der er forbundet med at rive hår ud af huden fremfor klassisk barbering. Det er meget forskelligt fra person til person, hvilken smertegrænse man har, og hvordan huden vil reagere. Nogle har mere følsom hud end andre, og det handler grundlæggende om at mærke efter og tilpasse brugen af tangavoks herefter.

Hvis du er særligt nervøs for at skulle prøve kræfter med tangavoks, kan vi anbefale dig at rådføre dig hos eksperter forinden i tilfælde af tvivlsspørgsmål eller alternativt at inddrage en person, som du har tillid til, er tryg ved, og som har erfaring med teknikken. Dette kan være en stor hjælp – eller måske rettere en ”hjælp til selvhjælp”, da du således får den nødvendige støtte i starten til at kunne udføre behandlingen selv fremover.

 

Kom godt i gang – med Pearlwax som tangavoks

Er du klar, parat til tanga-start? Eller skal du lige overveje det en ekstra gang? Uanset hvad kan du i mellemtiden med fordel læse mere om brugen af voks, og hvordan du kommer godt i gang med voksning her på hjemmesiden.

Hos Pearlwax er vi specialister i voks til hårfjerning, og vores unikke voksprodukt er din oplagte mulighed for at få kickstartet din voks-karriere på bedste vis. Tag et kig på vores produktsortiment – vi har alt, hvad du skal bruge for at lægge godt fra land. Og skulle du have nogle spørgsmål til tanga-voksbehandling eller specifikke produkter, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at kontakte os.

Rigtig meget held og lykke med dit nye tanga-look!

Shop Pearlwax og få flot langvarig tangavoks