Guide: Intim hårfjerning for mænd

Guide: Intim hårfjerning for mænd

Er du træt af din hårvækst i det intime område? Det kan gå begge veje for mænd. Nogle elsker det, andre hader det. Er du sidstnævnte er intim hårfjerning for mænd den helt rigtige løsning for dig. Det er dog vigtigt, at det gøres rigtigt, for at du får det bedst mulige resultat. 

I dette blogindlæg har vi samlet en guide til intim hårfjerning for mænd. Her får du gode råd til, hvad du skal være særligt opmærksom på før og efter, og hvordan du griber det hele an, når du står klar til at komme hårene til livs. 

Køb Pearlwax produkter her

Hvad er intim hårfjerning for mænd?

Intim hårfjerning for mænd kan favne over flere forskellige ting. Generelt er der tale om, at du fjerner hår, der sidder ved og omkring dine testikler. Det kan dog være hele det intime område, der får en tur. 

Intim hårfjerning for mænd kan foregå på mange måder. Det kan være alt fra at barbere, epilere, vokse eller benytte laserbehandling. Der er fordele og ulemper ved dem hver især. Det er derfor op til dig at vælge den metode, der matcher dit behov og din (penge)pung bedst. 

Hvorfor vælge voks til at fjerne hår intime steder?

Vælger du at gå med voks til intim hårfjerning til mænd, har du valgt en rigtig god løsning. Der er nemlig flere fordele ved denne metode. Først og fremmest får du et langvarigt resultat. Der vil typisk gå to til fire uger imellem, du skal finde voksen frem igen. 

Det smarte ved voks er, at du får fjernet hårene helt nede ved roden. Det er blandt andet det, der sørger for, at hårene tager længere tid om at vokse ud igen. Sammenligner man med en traditionel barbering, går der typisk kun nogle få dage, før du skal finde skraberen frem igen. Du sparer derfor en masse tid ved at vælge voks som intim hårfjerning til mænd. 

En anden fordel ved voks er, at de nye hår, der vokser ud, er langt blødere og finere i det. Dette skyldes igen, at hårene bliver fjernet ved roden og dermed ikke skåret over, som ellers giver hårene en grovere tekstur. Det kan give mindre kløe, da de nye hår ikke vil irritere huden i nær så høj grad som de grove hår. 

Skån bollerne med Pearlwax

Langt de fleste forbinder voksning med en smertefuld omgang. Når det er de ædlere dele, der står for skud, er det derfor ikke unaturligt, at du er lidt tøvende med at springe ud i voksning. Benytter du Pearlwax til intim hårfjerning for mænd, vil du dog få en anden oplevelse. 

Vi har gjort meget ud af at minimere den smerte, der typisk er ved almindelig voks. Det betyder, at vores perlevoks kun klæber sig fast til hårene og ikke både hud og hår. 

Når der er tale om intim hårfjerning for mænd, kan det især gøre en stor forskel, at huden er uden for fare. Ved de ædlere dele er huden nemlig forholdsvis tynd og dermed mere sensitiv. Vil du beskytte kronjuvelerne, men stadig få en solid og holdbar hårfjerning, er Pearlwax derfor en rigtig god løsning.

Beslut dig for, hvor meget du vil fjerne

Det er meget forskelligt fra mand til mand, hvor meget af sit intime hår, man ønsker at fjerne. Det er derfor en god idé at beslutte, inden du går i gang, hvad det er for et resultat, du ønsker i sidste ende. 

Nogle vælger at fjerne det hår, der sidder ved kronjuvelerne. Andre går all-in og fjerner alt – både for og bag. Det vil altså sige, at området imellem ballerne også får en tur. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker at gribe det an. 

Prep huden, før du kaster dig ud i det

Når du er klar til at give intim hårfjerning med voks til mænd et skud, er det vigtigt, at du prepper huden inden. Selvom det kan virke en smule omfattende, giver det dog et bedre resultat i sidste ende, som du (og en eventuel partner) vil nyde godt af. 

I dagene op til kan en fugtgivende creme til intime område være en fordel. Det sikrer en sund og smidig hud, hvilket gør det langt nemmere og ikke mindst mindre smertefuldt at tage kampen op med de intime hår. Brug dog ikke creme på selve dagen, hvor kampen med hårene skal stå. 

Brug voks derhjemme: Sådan foretages intim hårfjerning for mænd

Det er en intim affære, når de ædlere dele skal have en omgang. Selvom der findes adskillige saloner, hvor det kan ordnes, er der mange, der vælger at klare intim hårfjerning for mænd hjemme i de vante rammer. 

Vil du selv klare den intime hårfjerning, har vi lavet en kort guide til, hvordan du benytter Pearlwax og dermed får det bedste resultat. 

#1 Sørg for at de ædlere dele er nyvaskede

Tag gerne et varmt bad inden, og sørg for, at du er helt tør, inden du skal i gang.

#2 Varm voksen op til en passende temperatur

Start med at skrue op for max. Når perlerne er helt smeltet, skruer du ned til medium og venter 5-10 minutter. Du kan eventuelt teste på dit håndled, om voksen har en passende temperatur. Bliver voksen for kold undervejs (efter 10-12 minutter cirka), kan du varme den en smule mere op. 

#3 Påfør voksen i et jævnt lag

Brug de medfølgende vokspinde til at påføre voksen på det valgte område i et lag, der svarer til tykkelsen på en femkrone. Start med et mindre område ad gangen. 

#4 Hiv voksen af i ét ryk

Lad voksen tørre. Når det er tørt, rykker du voksen af i ét ryk. Du skal hive mod hårets groretning for at få alle hårene med. Prøv så vidt muligt at stramme huden ud, når du hiver voksen af. Det mindsker smerten.

#5 Fjern overskydende voks

Når du er færdig med at vokse det intime område, skal du sørge for at fjerne eventuel overskydende voks. Det kan gøres med olie. 

Køb Pearlwax Startkit

Giv dine ædlere dele pleje efter voks

Når du har vundet kampen over de intime hår, og voksbehandlingen er veloverstået, er det en fordel at give kronjuvelerne lidt pleje. Det sikrer dig mod irriteret hud. Der er flere måder at gøre det på. Det er dog vigtigt, at du vælger et plejeprodukt, der netop kan anvendes i intime områder, da huden er mere sart her. 

Hos Pearlwax har vi blandt andet Aloe Vera Gel, der kan bruges på hele kroppen efter en voksbehandling – også down there. Det særlige ved denne gel er, at den har en masse naturlige ingredienser, der hjælper huden med at hele. Derudover har den en kølende effekt, som kan være guld værd, når kronjuvelerne har fået en tur. 

Køb Pearlwax Aloe Vera Gel

Få det bedste resultat ved at undgå dette efter intim hårfjerning til mænd

Efter en intim hårfjerning til mænd er det en fordel at lægge nogle af dine vaner på hylden de første 1-2 dage. 

Porerne er stadig åbne, hvilket gør dem modtagelige over for bakterier og snavs. Derudover skal huden lige nå at komme sig. Det er derfor en fordel at undgå fitness og andre sportsaktiviteter, sauna, sol og solarium. Det sikrer dig det bedste resultat, hvor du ikke bliver udsat for infektioner.