Hvilken type intim voks skal jeg vælge? Den komplette guide (2021)

Hvilken type intim voks skal jeg vælge? Den komplette guide (2021)

Vil du gerne lære forskellen på de forskellige typer af intim voks behandling at kende? Og er det måske første gang, du skal have en intim voksbehandling? I så fald er du endt det helt rette sted. De intime områder er ofte svære at gribe an, når det kommer til hårfjerning. Langt de fleste hiver fat i deres skraber, men vil du gerne undgå irriteret hud og indgroede hår og i stedet få et langvarigt og silkeblødt resultat, der holder, så bør du vinke farvel til skraberen og kaste din kærlighed på intim voksbehandlinger.

Det kan være tricky at fjerne alle hårene i intimområdet både effektivt, omhyggeligt og skånsomt, men med voksbehandlinger kan du netop dét. Det leder dog straks til spørgsmålet: Hvilken intim voksbehandling skal du vælge? I dette blogindlæg guider vi dig igennem de forskellige typer intim voksbehandlinger og gør dig klogere på, hvordan de adskiller sig fra hinanden, så du forhåbentligt kan finde den helt rette intim voksbehandling, der passer bedst til dig. 

Intim voks gør det selv - Sådan virker det

Formålet med en intim voksbehandling er at fjerne hår i underlivet, og det dækker alt fra bikinilinjen til de mere følsomme områder. Voksbehandlinger i de intime områder har været populære i mange år blandt både mænd og kvinder, og især blandt kvinder har der været forskellige trends som fartstribe, full bush og glatbarberet inden for kønsbehåring. Kønsbehåringen har i den grad ændret sig gennem tiden.

I dag er det ikke kontroversielt at have kønsbehåring. Tværtimod. Det er faktisk uhyre populært at være kreativ med kønsbehåringen, men ikke desto mindre vælger de fleste kvinder stadig at få fjernet det helt eller trimme det ned. De vekslende og kreative trends inden for kønsbehåring stiller dog også krav til voksbehandlingerne. Derfor findes der netop også flere forskellige typer intim voksbehandlinger, så alle kan opnå det resultat, de ønsker.

Hvad er brasiliansk voksbehandling?

En brasiliansk voksbehandling kaldes også en brazilian wax, og her fjerner man alt hår i bikinilinjen og i de nedre regioner. Det gælder altså både hår på skamlæberne og hår mellem ballerne. Håret bliver ganske enkelt fjernet fra toppen og ned, og der efterlades en tynd stribe eller en lille trekant af hår på venusbjerget. Dette bliver også kaldt en Hollywood Brazil nogle steder. 

Vil du gerne være helt hårfri? I så fald er det en Hollywood-voksbehandling, du skal gå efter. Når en mand får en brasiliansk voksbehandling, får de fjernet hår mellem ballerne, på pungen og ved roden, således der kun er hår på skambenet over penis. 

Hvad er Hollywood voksbehandling?

En Hollywood-voksbehandling fjerner alt hår i bikinilinjen – både for og bagtil. Du vil derfor ende med et hårfrit og silkeblødt resultat. Når du får en Hollywood-voksbehandling, betyder det komplet fjernelse af kønsbehåring med voks. Hos det mandlige køn vil en Hollywood-voksbehandling fjerne alt hår ved roden, på pungen, mellem ballerne og på skambenet over penis.

Hvad er bikini voksbehandling?

En bikini-voksbehandling er den voksbehandling, der fjerner færrest hår. Med en bikini-voksbehandling fjerner man kun det hår, som sidder rundt om bikini-trussen foran – man går altså ikke inden for trusserne. Det vil sige, at man fjerner hårene i lysken og eventuelt over bikinikanten mod maven. Det afhænger i høj grad af, hvor høj eller lav dine bikinitrusser er. Bikinivoks er nok én af de allermest kendte typer voksbehandlinger blandt både yngre og ældre kvinder.

Hvad er spansk voksbehandling?

Den spanske voksbehandling er kendt i store dele af udlandet, men i Danmark er den endnu ikke så udbredt. Det betyder, at der findes flere forskellige opfattelser af, hvad en spansk voksbehandling egentligt er, så lad os få styr på det én gang for alle. En spansk voksbehandling fjerner alt hår omkring skamlæberne, mellem ballerne og i bikinilinjen. Til gengæld efterlades der en stor trekant foran, som skal give et mere naturligt look. Denne voksbehandlingsform er især populær blandt det mere modne publikum, som søger et mere naturligt look udadtil.

Hvad er tanga voksbehandling?

En tanga-voksbehandling minder på mange måder om en bikinivoks. Ved denne voksbehandling fjerner man alt hår i bikinilinjen og lidt længere inde cirka 2 cm fra skamlæberne. En tanga-voksbehandling fjerner dermed ikke hår hele vejen ind til skamlæberne og heller ikke mellem ballerne. Tanga-voksbehandlingen kaldes også en høj bikini voks, og den er perfekt til dem, der ønsker at bære en mindre bikini.

Er du nervøs for hårfjerning ved de intime områder?

Forbinder du voksbehandlinger med smertefulde oplevelser? Og har du måske endda en lav smertetærskel? Det er naturligt at være en smule nervøs op til en intim voksbehandling – især fordi voksbehandlinger kan mærkes i begyndelsen. Jo flere intim voksbehandlinger du får, desto mindre smertefuldt bliver det med tiden. Det gør selvfølgelig lidt ondt, men samtidigt skal du også huske på, at det også er hurtigt overstået.

Hvis vi skal forsøge at sætte lidt ord på smerten, så niver det, men det er en kortvarig smerte, og du har ikke ondt efterfølgende – kun lige i øjeblikket voksen bliver fjernet. Er du ekstra sensitiv? Så kan du med fordel købe lokalbedøvende creme i håndkøb på apoteket og smøre den på området 1-2 timer op til din intim voksbehandling. En lokalbedøvende creme eller gel går ind og dulmer de værste smerter, og du skal ikke være bekymret for, at den påvirker det endelige resultat, for det gør den ikke. 

Hvilken intim voksbehandling er den rette for mig?

Som du kan fornemme, findes der en række forskellige typer intim voksbehandlinger, og hvorvidt en Hollywood-, tanga-, spansk, bikini- eller brasiliansk voksbehandling er det rette match for dig, ved kun du. Det er en smagssag at vælge en intim voksbehandling, og du kan både køre et glatbarberet look eller et mere kreativt udtryk – valget er dit. Vi oplever ofte, at der er forvirring omkring, hvad der kendetegner de forskellige behandlinger og adskiller dem fra hinanden, men vi håber, at vores guide har skabt en smule mere klarhed omkring de forskellige typer.

Der skal ikke herske tvivl om, at hvis du selv skal udføre den intime voksbehandling, så kræver det en smule øvelse, før du finder den rette teknik. Derfor må du også bryste dig med tålmodighed i begyndelsen, når du selv laver voksbehandlingerne. Til gengæld har du selv kontrol over situationen, og du kan selv beslutte, hvor meget eller hvor lidt hår der skal fjernes, hvilket mønster du eventuelt ønsker at efterlade på venusbjerget, og hvorvidt voksbehandlingen skal tages i etaper eller på én gang.  

Nu er der ikke andet tilbage end at sige: Klar, parat, voksstart!