Hollywoodvoks: Hvad er det, og hvordan gør du?

Hollywoodvoks: Hvad er det, og hvordan gør du?

Trænger hårene i den nedre region til en omgang? Har du overvejet Hollywoodvoks? Det er en særlig metode, der benyttes til intimvoks. Kender du ikke allerede metoden, guider vi dig her igennem alt, hvad du skal vide. 

Bliv klogere på, hvad hollywoodvoks er, hvad alle fordelene er, og hvordan du gør det derhjemme. 

Hvad er en hollywoodvoks?

Når du får en hollywoodvoksbehandling, er der tale om voksning i intimområdet. ”Hollywood” siger dog noget om, hvor meget hår der fjernes i intimområdet – hvilket er ALT med denne metode. 

Med denne voksbehandling fjerner du alt hår i de nedre regioner. Derudover fjerner du også håret mellem ballerne.

Mange tror fejlagtigt, at det hedder en brazilian wax, når alt håret fjernes. Det er dog en gængs misforståelse. De to metoder minder nemlig også gevaldigt meget om hinanden. Forskellen ligger i, at der ved brazilian wax bliver beholdt en stribe hår på venusbjerget. Det gør der ikke ved hollywoodmetoden. Her fjernes det hele. 

Prøv Hollywoodvoks derhjemme med Pearlwax.

Fordelene ved at benytte voks til intimområdet

Der findes mange metoder til at fjerne hår i intimområdet. Der er dog helt særlige fordele ved at benytte voks og ikke mindst hollywoodmetoden. 

Ingen fare for snitsår

Kender du det, at du står og fumler med en skraber ved underlivet? Det er lidt svært at se, hvor du lige fører skraberen hen, og så sker det ... Du har skåret dig, og det svier afsindig meget. Av! Dette scenarie kan du heldigvis vinke farvel til, når du bruger voks i stedet for. 

Ved en hollywoodvoksbehandling er der ingen risiko for snitsår. Din nedre region er derfor i trygge hænder. 

Et langvarigt resultat

Voks er en af de metoder, der giver et af de mest holdbare resultater. Det betyder, at der kan gå uger imellem, at du skal i gang med voksen igen. Dette skyldes, at du hiver hårene ud helt nede ved roden og ikke blot skærer dem ved hudoverfladen, som du gør, når du barberer med en skraber. 

De fleste kan gå 2-4 uger mellem voksbehandlingen. Det afhænger dog af, hvor hurtigt dine hår vokser. En hollywoodvoksning kan derfor spare dig for en del tid, hvis du før har været vant til at sving skraberen flere gange om ugen. 

Finere og blødere hår

Hårfjerning helt nede ved roden af hårstrået har også andre fordele. Når du benytter voks, vil du også opleve, at dine hår bliver blødere og finere, når de vokser ud igen. På sigt kan det derfor betyde, at der kan gå længere tid imellem, du har behov for en voksbehandling af intimområdet. 

Guide – sådan udfører du selv en hollywoodvoks

Vi har her samlet en guide til, hvordan du kommer i gang med hollywoodvoks. Det er forholdsvis enkelt, når først du kommer i gang. Det er dog rart med et overblik over, hvordan du bedst muligt griber det an. 

#1 Start med et varmt bad

Det er en fordel at starte med et varmt bad, inden du skal i gang. Det sikrer dig, at du er helt ren i det område, hvor du skal vokses. Derudover vil din hud også være blødere efter et bad, hvilket fjerner noget af ubehaget, når du skal i gang med at vokse. 

Det er vigtigt, at du ikke anvender creme eller olier i den nedre region, hvor du skal i gang med at vokse. Ellers kan voksen ikke gribe ordentlig fat om hårene. 

#2 Varm voksen op 

Du er nu klar til at få gang i voksen. Du finder en heater frem og tilsætter den mængde voksperler, du skal bruge. Start med at skrue heaterne op på maksimum for at smelte perlerne. 

Når de er helt smeltet, skruer du ned på en temperatur mellem medium og maksimum. Det skal sænke temperaturen på den flydende voks, således du opnår den optimale arbejdstemperatur, og så du ikke brænder dig på det. 

Temperaturen skal ligge på 50-55º C. Du kan evt. teste det på din håndryg for at sikre dig, at det ikke er for varmt eller for koldt. 

#3 Sæt dig godt til rette

Når voksen er ved at være klar, sætter du dig klar på et håndklæde. Sæt dig foran spejlet, så du kan se fra flere vinkler, hvor der skal fjernes hår. Det er en fordel at sidde i en form for skrædderstilling. Spred benene så meget, du kan, og lad dine hæle mødes foran dig. Det giver det rette udsyn. 

Sørg derudover for, at du har rigeligt med arbejdslys. Det gør det meget nemmere for dig at få det hele med, så du ikke ender med kedelige helligdage. 

 

#4 Klar, parat – voks!

Nu er du klar til at komme i gang. Det er en fordel at starte udefra og langsomt bevæge sig indad, hvor der er flere hår samlet. Start derfor fra indersiden af låret, og bevæg dig ind til bikinilinjen og venusbjerget, hvor efter du ender ...  ved enden. 

Når du skal påføre voksen, er det en fordel at tage et lille område ad gangen, hvor du lægger en stribe voks. Brug en påføringspind til at påføre voksen med cirkulære bevægelser. Det sikrer, at voksen får fat i alle hår. Vokslaget skal ca. have en tykkelse som en femkrone. 

#5 Ét hurtigt ryk

Når du har påført en stribe voks, skal den tørre et øjeblik. Det vil ca. være 30-90 sekunder. Når den er tør, hiver du voksen af i ét hurtigt ryk. Hiv modsat hårets groretning for at få flest hår med. 

Det kan være en smule smertefuldt, når du vokser med hollywood-metoden. Et lille trick, du kan bruge, er at holde huden stram, når du rykker. Det snyder nemlig dine nerver i området. 

#6 Et par bonustip til enden

Det kan være svært at navigere, når du skal i gang med hårene mellem ballerne. Vi har dog nogle tricks, du kan teste af, hvis du vil gøre det på egen hånd derhjemme. En af metoderne er, at du læner dig mere tilbage, når du sidder på gulvet. Du skal dog stadig kunne se, hvad der foregår. Når du læner dig tilbage, skulle du gerne få et større udsyn til det bagi. 

Et alternativ er, at du lægger dig om på siden. Du løfter nu det ene ben op, således du nemmere kan se, hvor der skal vokses mellem ballerne. Her er et spejl og god belysning især rigtig handy at have ved hånden. Når du har taget det fra den ene side, lægger du dig om på den anden side og løfter det modsatte ben op. Du kan nu tage det resterende derfra. 

E voila! Du har nu prøvet hollywoodvoks. 

Prøv Hollywoodvoks derhjemme med Pearlwax.

Plej huden efter hollywoodvoks for det bedste resultat 

Først og fremmest skal du sikre dig, at alt voks er fjernet fra området. Der kan sidde lidt rester tilbage. Du kan eventuelt fjerne det med lidt olie. 

Efter en hollywoodvoks er det også vigtigt, at du giver din hud den nødvendige pleje. Det kan blandt andet være en parfumefri creme eller en aloe vera-gel, du bruger i området.

Derudover er det en fordel at gå med bomuldstrusser det første døgn. De vil nemlig ikke irritere huden. Undgå også fitnesscenteret og sauna det første døgn. Du skal nemlig helst undgå at svede unødvendigt meget, da det giver flere bakterier i det nyvoksede og dermed sensitive område. 

Imellem hollywoodvoksningerne er det en god idé at benytte en peeling i området. Det er med til at rense gamle hudceller væk og give de bedste betingelser for en flot og velholdt hollywoodvoks. 

Er der alternativer til hollywoodvoks?

Kigger vi på voksbehandlinger i intimområdet, er der flere muligheder. Vi har allerede præsenteret dig for brazilian wax, der minder meget om hollywoodvoks, men hvor du lader en stribe hår være tilbage på venusbjerget. 

Derudover er der også voksning i bikinilinjen. Her fjerner du alt det hår, der ellers ville være synlig, når du har en bikiniunderdel på. Vil du have fjernet lidt mere hår, er der også tangavoks. Den minder meget om voksning i bikinilinjen, men der bliver taget mere hår ved denne metode. 

Kigger vi på voksning generelt, er der selvfølgelig også alternativer, der kan bruges til intimområdet. Der er selvfølgelig den gode gamle skraber, som du sikkert allerede kender. 

Derudover er der også en hårtrimmer/ladyshaver. Du får ikke en helt glat barbering, og det kan være svært at komme til alle steder i intimområdet med den. Derudover skal det lige som med en skraber gøres forholdsvis ofte, hvis du vil holde hårene nede. 

Et andet alternativ er en epilator, der giver et langvarigt resultat som voks. Igen kan den dog også være lidt uhandy at få rundt alle steder, når du skal bruge den i de nedre regioner. 

Derudover kan den godt være lidt pebret at anskaffe, men så kan du til gengæld bruge den i lang tid. 

Der er mange muligheder, når du ønsker at fjerne hårene i intimområdet – både hvis det skal være hollywood-style, eller det er en anden frisure, du er ude efter. Du skal derfor vælge den løsning, der giver dig det ønskede resultat, og som du føler dig mest komfortabel med.

Slip for uønskede hår med pearlwax starterkit