Hår på maven – hvad kan jeg gøre?

Hår på maven – hvad kan jeg gøre?

Både mænd og kvinder kan være generet af uønsket hårvækst på maven. For kvinder er fænomenet særligt udbredt i forbindelse med en graviditet.

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på hele humlen med hår på maven. Vi kigger blandt andet på, hvorfor nogle mennesker er generet af hår på maven, mens andre går fri. Derudover stiller vi skarpt på forskellige hårfjerningsmetoder, så du kan blive klogere på, hvordan du kan komme hår på maven til livs, hvis du vil dét. 

God fornøjelse! 

Hvorfor har jeg hår på maven? 

Alle mennesker har hår på maven, der er blot forskel på mængden og tydeligheden af dem. Det er derfor ikke et spørgsmål om, hvorvidt du har hår på maven, men derimod hvor tydelige – og dermed måske generende – de er. 

Kvinder såvel som mænd kan være generet af hår på maven. Begynder du pludselig at få hår på maven som gravid, skyldes hårvæksten hormonelle forandringer. Når du er gravid, sker der en masse ting i kroppen, og blandt andet oplever mange gravide, at kropsbehåringen øges i forbindelse med graviditeten. Det kan både komme til udtryk på armene, benene, i bikinilinjen – og ja, sågar på maven. 

Det er helt naturligt at have hår på maven. Har du mange hår, eller er de meget mørke, kan det imidlertid af udseendemæssige årsager være irriterende med denne kropsbehåring. Derfor vælger mange at skille sig af med hår på maven på den ene eller anden måde. Senere i indlægget kigger vi nærmere på nogle af metoderne til hårfjerning på maven. 

Hår på maven som kvinde 

Som nævnt har alle hår på maven – også kvinder. Typisk har kvinder imidlertid kun en meget begrænset hårvækst på maven, og de hår, der er, er som regel lyse i det. Derfor er det for mange kvinder ikke et problem med hår på maven. 

Har du som kvinde hår på maven i en unormal grad, kaldes det hirsutisme. Dette begreb dækker over, at du som kvinde udvikler ”unormal hårvækst” – dog er der ikke nogen fast skillelinje imellem, hvad der er normal, og hvad der er unormal hårvækst. 

Som regel kender man ikke årsagen til, at kvinder udvikler unormal hårvækst, men det kan være tegn på PCOS, som er en tilstand med forandringer i æggestokkene. Der sker her en forvrængning af hormonbalancen, som kan resultere i, at man som kvinde udvikler mere hår end normalvis på eksempelvis maven. Får du som kvinde pludselig mere kropshår end tidligere, og er du ikke gravid, bør du således konsultere en læge. 

Har du som gravid hår på maven, er det – som nævnt – også udtryk for hormonforandringer. Her er der imidlertid tale om momentane hormonelle forandringer, og så snart du har født, vil hårvæksten som regel gå tilbage til normalen. 

Hår på maven hos mænd 

Mænd har generelt mere kropshår, end kvinder har. Derfor er der også flere mænd end kvinder, der døjer med generende hår på maven. Rigtig mange mænd har hår nederst på maven, ligesom en del har hår på brystet. På området imellem brystkassen og den nederste del af maven ned mod skridtet kan man imidlertid også sagtens have en del hår – det er dette, vi klassificerer som hår på maven. 

Mange mænd har ikke noget imod hverken hår nederst på maven eller på brystkassen, hvorimod håret på selve maveregionen kan være generende. 

Der er ikke nogen særlig grund til, at nogle mænd har hår på maven, imens andre ikke har. Det er ganske enkelt genetisk, om du har megen kropsbehåring – herunder på maven – eller ej. Der er derfor heller ikke så meget at gøre ved, at du som mand har hår på maven, udover at du naturligvis kan vælge at fjerne det, hvis du finder det irriterende.

Hårfjerning på maven kan foregå på flere forskellige måder. Her nedenfor kigger vi på nogle af de gængse metoder, mange gør brug af. 

Du kan fjerne hår på maven med: 

  • Skraber
  • Laser
  • Voks
  • Epilator
  • Hårfjerningscreme
  • Sugaring.

Voks til hårfjerning på maven 

Med voks får du et langtidsholdbart resultat, da du med voks hiver hårene ud med rod. Det er meget forskelligt, hvor hurtigt hårene vokser ud igen, men som regel vil der gå op til halvanden måned, før hårene er fuldt udvoksede efter en voksbehandling.  

Vokser du jævnligt din mave, vil hårene med tiden blive blødere og tyndere, fordi hårsækkene bliver ”dovne”. Desuden vil du opleve, at der generelt vokser færre og færre hår ud. Selvom dine hår på maven begynder at vokse ud igen imellem to voksbehandlinger, vil du altså typisk være mindre generet af det end tidligere. 

Vil du fjerne hår på maven med voks, kan du med fordel gøre brug af vores perlevoks. Voksen er udviklet med henblik på at være særligt skånsom, og den kan benyttes overalt på kroppen – altså også på maven. Voksen klistrer sig ikke fast til huden, men hæfter sig derimod udelukkende til hårstråene, og netop derfor er vores perlevoks et skånsomt alternativ til mange andre former for voks. 

Ja tak, jeg vil gerne i gang med at vokse med Pearlwax!

Sådan får du et godt resultat med Pearlwax 

Vil du gerne have et langtidsholdbart resultat, når du fjerner dine hår på maven, er voks et oplagt valg. Du kan naturligvis vælge at gå til en professionel i en skønhedssalon for at få klaret hårfjerningen på maven, men det kan blive en lidt dyr fornøjelse i længden. Samtidig kræver denne løsning, at du jævnligt får lagt et besøg hos skønhedssalonen ind i kalenderen. 

Med vores Pearlwax kan du klare din hårfjerning derhjemme – lige akkurat, når det passer dig. Samtidig er det langt billigere end at skulle have en professionel til at stå for det. 

Det er nemt og ligetil at bruge vores voks til at fjerne hår på maven. Du skal blot varme voksperlerne op til den rette temperatur i vores opvarmningsskål. Herefter påfører du voksen med hårenes groretning ved hjælp af smarte påføringspinde. Når voksen er påført, skal den stivne igen – det tager cirka 30 sekunder. Når voksen er tør, rives den af i én glidende bevægelse imod hårets groretning. Imens du hiver voksen af, skal du sørge for at holde huden omkring behandlingsområdet helt stram. 

Når du er færdig med din hårfjerning på maven, gør du klogt i at behandle huden med et plejende middel såsom vores gel med aloe vera. Du kan læse en komplet anvendelsesguide her, ligesom du naturligvis får en udførlig guide med, når du køber vores voks. 

Kom godt i gang med et startkit

Hårfjerningscreme til at fjerne hår på maven 

Man kan ikke komme uden om, at det gør en smule ondt at fjerne hår på maven med voks. Dog bliver det mindre og mindre smertefuldt, efterhånden som du har gjort det nogle gange, og hårene bliver blødere og tyndere. 

Foretrækker du en hårfjerningsmetode, der ikke gør det mindste ondt, kan du i stedet overveje hårfjerningscreme. Hårfjerningscreme nedbryder kort og godt hårstråene, og der er således ingen smerte forbundet med denne hårfjerningsmetode. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du har meget sart hud, kan hårfjerningscreme være lidt skrap for den. 

Med hårfjerningscreme får du – i modsætning til med voks – ikke et langtidsholdbart resultat. Hårene bliver fjernet ved hudoverfladen, og de vokser derfor også hurtigt ud igen. Ligesom hvis du vælger at fjerne hår på maven med en skraber, skal du jævnligt finde hårfjerningscremen frem, hvis du vælger at fjerne dine hår på maven på denne måde. 

Permanent hårfjerning på maven 

Kvinder og mænd med hår på maven kan vælge at få fjernet hårvæksten permanent ved hjælp af laserlys. Det kræver som regel 4-8 laserbehandlinger at komme af med hårene på maven, men herefter kan du til gengæld være hårfri i flere år. Selvom man kalder laserhårfjerning på maven ”permanent”, er der ikke reelt tale om en fuldkommen permanent løsning, og der kan således være behov for at genopfriske resultat en gang imellem, men der går mange måneder imellem, at det er nødvendigt. 

For at du kan få glæde af laserbehandling, kræver det, at du har sorte hår på maven – eller at de i hvert fald er mørke i det. Er dine hår på maven lyse eller røde, vil laserbehandling have lille eller ingen effekt, og metoden er derfor mest oplagt for dig, der har mørke hår på maven. Jo lysere din hud samtidig er, des bedre bliver resultatet. 

Det er oplagt at gøre brug af laserhårfjerning på maven, hvis du er meget generet af hårvæksten og ikke ønsker jævnligt at skulle fjerne hår på maven på den ene eller anden måde. Dog koster denne mere permanente løsning også en del. Det er det store minus ved laserbehandling. 

Afblegning af hår på maven 

Et alternativ til de metoder til at fjerne hår på maven, vi netop har været igennem, er, at man afbleger hårene på maven. Derved har du – naturligt nok – fortsat samme mængde hår på maven, men synligheden af dem er væsentligt begrænset. 

Afblegning af hår på maven kan for eksempel være relevant for kvinder, der har få mørke eller sorte hår på maven, men som ikke nødvendigvis ønsker dem helt fjernet. 

Ved at afblege dine hår på maven minimerer du synligheden af hårene, men du er fri for at bekymre dig om stubbe, når dine hår vokser ud efter at være blevet fjernet med eksempelvis en skraber. 

Du kan vælge at klare afblegningen af hår på maven derhjemme, men du kan naturligvis også få en professionel til at ordne sagen for dig.

Sådan slipper du af med dine hår på maven 

Du kan i princippet klare hårfjerningen på maven på samme vis som på alle andre områder af kroppen. Om du foretrækker skraber, voks, epilator eller en helt fjerde løsning, er altså helt op til dig. 

Ønsker du et (næsten) permanent resultat, kan du overveje laserbehandling på maven. Det koster en del mere end mange andre hårfjerningsmetoder, men til gengæld holder resultatet også længe. 

Med hårfjerningscreme er du typisk nødsaget til at fjerne hår på maven flere gange om ugen, hvis du vil holde hårvæksten nede. Det samme gælder, hvis du bruger en skraber. Til gengæld er begge disse metoder nemme at komme i gang med og er helt smertefrie – såfremt du ikke skærer dig med skraberen, naturligvis. 

Med voks er du ligeledes hurtigt i gang med at fjerne hår på maven. Det er en billig løsning, hvis du klarer hårfjerningen derhjemme, og samtidig får du et langtidsholdbart resultat. Det er altså en god ”mellemløsning”, hvis du ikke er helt hooked på hverken laser eller eksempelvis skrabeløsningen. Med voks til hårfjerning på maven får du en billig, langtidsholdbar, skånsom og effektiv løsning. 

Voks lyder som noget for mig - lad mig komme igang!