Hårfjerning – Hvilken metode er bedst til dig?

Hårfjerning – Hvilken metode er bedst til dig?

Vi har alle hår på kroppen, og mange – både mænd og kvinder – vælger at fjerne (dele af) dette hår. Der findes mange forskellige metoder til formålet, og hver især har de deres fordele og ulemper. Hvilken form for hårfjerning, der er bedst for dig, afhænger af dine ønsker og krav til din hårfjerning samt naturligvis hvor på kroppen, du skal fjerne hår, og hvor mange penge du vil bruge på projektet. 

I dette blogindlæg gennemgår vi forskellige typer af hårfjerning, så du kan blive klogere på, hvilken løsning der er den bedste for dig. 

Barbering med skraber 

Barbering er uden tvivl den mest udbredte hårfjerningsmetode i Danmark. Det skyldes ikke nødvendigvis, at det er den bedste hårfjerningsmetode for dig, men derimod sandsynligvis i højere grad, at metoden er nem at gå til. 

For at komme godt i gang med at barbere eksempelvis dine ben, kræver det blot en barberskraber og et produkt, der sørger for, at skraberen glider let og elegant hen over huden. Det er her oplagt at gøre brug af barberskum, men faktisk kan balsam også do the job. 

Du kan barbere dig med en skraber overalt på kroppen, men der er altid en vis risiko for at skære sig ved denne hårfjerningsmetode. At barbere ben med en skraber er som regel nogenlunde nemt og ligetil, men er det intimområdet eller armhulerne, der skal have en tur, kræver det lidt mere snilde.

Hvis du barberer dig med en skraber, skærer du hårene over ved hudoverfladen. Når hårene vokser ud igen, kan hårets afskårne kant mærkes – ofte relativt tydeligt. Hvis du barberer dig med skraber og ønsker altid at have eksempelvis bløde, hårfri ben, kræver det således, at du jævnligt finder skraberen frem. 

Fordele: 

 • Nemt at gå til 

 • En billig løsning 

 • Kan klares hurtigt og nemt, når det passer dig.

Ulemper:

 • Giver ikke et langvarigt resultat 

 • Der er risiko for at skære sig.

Voksning

Hvis du gerne vil opnå et langvarigt resultat med din hårfjerningsmetode, kan du passende overveje at gøre brug af voks. Voksning er i sig selv lidt et vidt begreb, da der både findes voksstrips, flydende voks til hjemmebrug samt mulighed for at blive voksbehandlet ved skønhedssaloner. At gå til en professionel for at få voksbehandlinger kan på sigt blive en noget bekostelig affære. 

Hos Pearlwax har vi udviklet en skånsom voks til hjemmebehandling. Den er nem at bruge og giver et langtidsholdbart, professionelt resultat. Vores voks kommer som små, hårde perler, som skal varmes op og herefter kan påføres kroppen på de områder, du ønsker at fjerne hår. Vi vil i dette skriv fokusere på denne type voks som hårfjerningsmetode og altså ikke voksstrips. 

Vores perlevoks kan benyttes over hele kroppen. Påføringspindene til voksen fås i forskellige størrelser, så du nemt kan dosere voksen, hvad end det er benene, bikinilinjen eller armhulerne, der skal have en tur. 

Når du benytter voks som hårfjerningsmetode, får du et langtidsholdbart resultat, fordi voksen hiver hårene ud med rod. Som regel vil der gå 2-4 uger, før du igen behøver finde voksen frem for at holde din hårvækst nede. Efterhånden som du benytter voksen, vil du desuden typisk opleve, at dine hår bliver blødere og blødere, samt at der generelt vokser færre hår ud. 

Voksen fra Pearlwax udmærker sig ved udelukkende at klistre sig fast omkring hårene – ikke din hud. Det vil sige, at det er langt mindre smertefuldt at benytte Pearlwax end mange andre typer voks. Samtidig er der tale om en særdeles skånsom voks, der efterlader din hud silkeblød og lækker.

Fordele: 

 • Du får et langtidsholdbart resultat 

 • Det er en billig løsning, hvis du vokser derhjemme

 • Når først du har købt et startkit, er du godt i gang. 

Ulemper: 

 • Det kan tage lidt tid at få taget på denne hårfjerningsmetode

 • Det er ikke helt smertefrit at vokse, men det gør mindre og mindre ondt efterhånden, som du vænner dig til metoden

  Jeg vil gerne se Pearlwax' produkter´

Epilator 

En epilator river hårene ud med rod og giver dermed et langvarigt resultat – akkurat ligesom voks. Apparatet er udformet som en barbermaskine, der har en lang række små pincetter, som trækker hårene ud. Det lyder umiddelbart ikke specielt rart, men faktisk oplever mange, at denne hårfjerningsmetode ikke gør decideret ondt, om end den er en smule ubehagelig. 

Du kan benytte en epilator over hele kroppen, men skal den benyttes i for eksempel intimområdet, anbefales det, at du sætter en form for trimmerhoved på epilatoren inden brug. 

Har du først investeret i en epilator, er denne hårfjernin billig og nem at gå til. Det kan imidlertid kræve lidt tid lige at få taget på en sådan maskine, og skal du have en ordentlig én af slagsen, kræver det også en lidt større investering. Dog er det stadig en billig løsning sammenlignet med mange andre typer af hårfjerning.  

Fordele: 

 • Giver et langvarigt resultat

 • Du kan benytte metoden derhjemme.

Ulemper: 

 • Kan give anledning til ubehag 

 • Metoden kræver lidt tilvænning.

Laser 

Ved laserbehandling af dine kropshår fjerner du din uønskede hårvækst for good. Ønsker du aldrig mere at bekymre dig om hår på for eksempel benene, er laser altså måske den rette type hårfjerning for dig. 

Laser fungerer ved, at man opvarmer hårene, indtil de går til grunde og dermed forsvinder – som regel for altid. For at metoden kan fungere, kræver det, at der er tale om farvede hår. Jo mørkere dine hår er, des bedre fungerer laser som hårfjerningsmetode. Har du helt lyse hår på kroppen, kan laseren ingenting stille op, og har du for eksempel rødlige eller grålige hår, kan det også være svært at opnå et godt resultat med denne type hårfjerning. 

Ønsker du helt og holdent at slippe af med din hårvækst, kræver det som regel cirka en håndfuld behandlinger med 1-3 måneders mellemrum. Det er altså et lidt langsommeligt projekt, men til gengæld bliver du også hårene kvit for altid. 

Den mest udtalte ulempe ved laserbehandling er, at det er en bekostelig affære. For mange lyder det særdeles tiltalende at slippe af med de uønskede hår én gang for alle, men det økonomiske aspekt i løsningen sætter tit en stopper for projektet. Har du råd til at spendere på denne type hårfjerning, og vil du gerne slippe af med hår på dele af kroppen for altid, er laserbehandling imidlertid med stor sandsynlighed den rette den hårfjerningsmetode for dig.  

Fordele: 

 • Du slipper af med uønskede hår for altid 

 • En enkelt behandling tager blot 10-20 minutter. 

Ulemper: 

 • Laser fungerer bedst på mørke hår og har nærmest ingen effekt på lyse eller grå hår 

 • Det er en dyr løsning.

Hårfjerningscreme 

Hårfjerningscreme indeholder en særlig salt med en høj pH-værdi. Denne salt opløser keratin, som er det stof, hår består af. 

Du benytter en hårfjerningscreme ved at påføre den på huden på de steder, du har uønsket hårvækst, og lade den sidde dér og virke – typisk i 3-5 minutter. På denne tid nedbryder hårfjerningscremen hårstråene, så når du fjerner cremen, vil du blive efterladt med blød, hårfri hud. Det er altså en nem og smertefri hårfjerningsmetode. 

Har du sart hud eller tendens til at udvikle allergi, skal du være lidt påpasselig med at benytte hårfjerningscreme, da det kan være en smule krads for huden. Som udgangspunkt bør du ikke frygte at benytte denne type hårfjerning, for selvom du måske umiddelbart tænker, at hårfjerningscreme må være noget giftigt stads, er det ikke nødvendigvis sandt. Sørg blot for at vælge en mild og skånsom udgave, hvis du tror, hårfjerningscreme er den rette type hårfjerning for dig. 

Når du fjerner uønsket hår med hårfjerningscreme, vokser hårene ud igen – akkurat ligesom hvis du brugte en skraber til formålet. Det er individuelt, hvor hurtigt hårene vokser ud igen, men typisk vil du skulle bruge hårfjerningscremen igen efter cirka 2-4 dage. 

Hårfjerningscreme kan benyttes overalt på kroppen, dog bør du gå efter produkter specifikt til brug i for eksempel ansigtet eller intimområdet, hvis du påtænker at bruge hårfjerningscremen et af disse steder. Sørg generelt altid for at sætte dig ind i, hvor din specifikke hårfjerningscreme kan bruges, samt hvordan du bruger den på den mest hensigtsmæssige måde. 

Fordele: 

 • Nemt og ligetil 

 • Smertefrit.

Ulemper:

 • Kan være krads ved huden 

 • Du skal bruge forskellige produkter forskellige steder på kroppen

 • En dyrere løsning sammenlignet med for eksempel skraberen.

Find den hårfjerningsmetode, der er bedst for dig 

De mange forskellige hårfjerningsmetoder har hver især deres fordele og ulemper. Hvilken metode der er den bedste for dig, afhænger altså af personlige præferencer. Desuden spiller størrelsen på din pengepung samt din huds sensibilitet en rolle i forhold til, hvad du bør vælge. 

Søger du permanent hårfjerning, kan du overveje laser som hårfjerningsmetode. Det kræver, at du har mørke hår samt en del penge at smide i projektet. 

Vil du have et langvarigt resultat, kan du vælge eksempelvis epilator eller voks som hårfjerningsmetode. Begge disse hårfjerningsmetoder kan give en smule ubehag, men på sigt vil det gøre mindre og mindre ondt at benytte for eksempel vores voks til hjemmebrug

Har du ikke noget imod at skulle fjerne hår flere gange om ugen, kan du vælge skraberen eller hårfjerningscremen som hårfjerningsmetode. På sigt er skraberen en lidt billigere løsning end hårfjerningscremen. Til gengæld er det smertefrit og nemt at bruge hårfjerningscreme, hvor du kan risikere at skære dig med en skraber. 

Hvad end du vælger, ønsker vi dig held og lykke med hårfjerningsprojektet! 

Jeg vil gerne fjerne hår billigt og nemt med Pearlwax!