Giv dig selv den perfekte Brazilian wax

Giv dig selv den perfekte Brazilian wax

En top kosmetolog gennemgår processen trin for trin.

Måske lyder ideen om at ligge med spredte ben på et bord foran en fremmed, ikke helt så tiltalende. Er dine planer fredag aften blevet aflyst og har du nu en masse tid der skal slås ihjel? 

Så prøv en brasiliansk voksbehandling derhjemme! Kosmetolog Pernille Petersen, deler hendes tips og tricks herunder.

Hvad er en brasiliansk voksbehandling? 

Brasiliansk voks betyder fjernelse af al intimbehåringen med voks. I takt med, at der de senere år er der kommet mere fokus på hygiejne og personlig kropspleje, er populariteten af brasiliansk voks steget kraftigt. En brasiliansk voksbehandling er kendetegnet ved at resultatet har en meget lang holdbarhed efter hver behandling, hvilket betyder at du ikke skal foretage behandlinger så regelmæssigt. 

Hvilken type voks skal du bruge? 

En hård voks uden brug for strips. ”Denne type voks er skabt til brug i sensitive områder som bikinilinjen, armhulerne og ansigtet. Voksen klæber sig til hårene og ikke huden, så når du hiver det af, sparer du din hud for megen irritation” siger Pernille. 

Strips er nemmere at bruge, indrømmer hun, men langt mere smertefulde, så det kan sagtens betale sig at lære at bruge hård voks.

Køb Pearlwax Startpakke Deluxe her

Hård voks skal varmes op. Hvordan sikrer du dig den har den rigtige temperatur? 

”Den skal have samme konsistens som honning”, siger Pernille, som anbefaler at man tester voksen på indersiden af håndleddet for at sikre at den ikke er for varm og flydende. Husk på at det kan blive nødvendigt at genopvarme voksen undervejs (efter 10-12 minutter).

Hvornår skal du gør det? 

Efter et varmt bad når din hud er blød, ren og tør. Du må ikke bruge nogen form for creme eller olie før behandlingen. Lad også være med at bruge alkoholbaserede produkter inden, som desinficerende sprit, det gør din hud alt for tør. 

Undgå at vokse når du har din menstruation (der er du ekstra følsom) eller efter du har drukket. Vi bliver impulsive, men der er også større sandsynlighed for at komme til at bløde. Du kan tage en Panodil inden, for at nedsætte smerten.

Hvilken position er bedst at sidde i? 

På et håndklæde foran et spejl med benene spredte og fodsålerne samlet. Spring stemningslyset over – du har brug for så meget lys som muligt at arbejde i. Du skulle nødig glemme noget.

 

 

 

Hvor skal du starte? 

På indersiden af låret omkring hoften. ”Det er upraktisk, men det virker” siger Pernille. ”forestil dig at du skal slå græs. Du starter ikke midt i haven hvor græsset er tættest, hvis du gør det, går din græsslåmaskine i stå. Du starter altid langs kanterne hvor det er tyndest og arbejder dig ind af.

Hvordan påføre du det? 

”Påfør det i cirkler, som når du smører smør på et stykke brød. Sådan sikrer du dig at voksen klæber sig til alle hårene. Når du er færdig skal voksen ligge i et lag som har den samme tykkelse som en femkrone.” Siger Pernille.

Hvordan ved du hvilken retning du skal hive voksen af i? 

Du vil hive den af i den modsatte retning af hårene, men det kan nogle gange være svært finde hårenes retning. Et trick: ”på de fleste mennesker vokser hårene imod midten. Det er biologisk – hårene er der for at beskytte vores kønsdele. Så hvis du starter oppe fra, gror hårene nedad, derfor vil du smøre voksen på i en nedadgående retning og hive den af igen nede fra og op.” Siger Pernille. 

Når du kommer til indersiden af dine lår, vokser dine hår ind mod midten, men fra siden. Når voksen føles klæbrig, men ikke klistret, er den klar til at blive fjernet. Hver opmærksom på at kanterne på voksen er på et sted hvor der ikke er hår, så kan du bedre få et godt greb på den.

Hvad med de mere følsomme områder? 

Snyd dine nerver ved at holde din hud så stram som muligt. Jo strammere og glattere huden er jo nemmere er det at fjerne hårene. Det vil også være mindre smertefuldt, da presset fra at stramme huden ud, snyder dine nerver i området.

Og det område der er lidt sværere at nå? 

Vi er desværre ikke udviklet til at kunne se bagenden, så det kan være et udfordrende område at klare på egen hånd. Hvis du vil forsøge dig med det, skal du læne dig tilbage, men ikke så langt at du kommer til at ligge ned. Du kan også ligge på siden med et ben i vejret. 

Dit hår gror opad, men tjek ved at mærke inden for en sikkerheds skyld. Påfør voksen nede fra og op og hiv den af i modsat retning.

Hvad skal du gøre når du er færdig? 

Først og fremmest skal du sikre dig at alt voksen er væk. Hvis der er rester kan du med fordel fjerne det med en olie. Derefter skal du påføre en parfumefri creme eller Aloe Vera Gel. Sådan undgår du yderligere irriteret hud, rødmen og indgroede hår. 

Det er også en god idé at gå med bomuldsundertøj det næste døgn efter behandlingen. Undgå at gå i fitness eller sauna dagen efter, da porerne i huden stadig er åbne og modtagelig overfor snavs og bakterier.

Køb Aloe Vera Gel her´

Hvordan vedligeholder du resultatet? 

Vask dig en gang om dagen med en skånsom sæbe, exfolier og giv fugt.