Pinterest logo

🇩🇰 Pearlwax fejrer lige nu 3 års fødselsdag! 🇩🇰

100% tilfredshedsgaranti
contry selected flag

Voksbehandling - Her er alt du har behov for at vide

29. June 2020

voksbehandling i hjemmet


Er du træt af at skulle finde skraberen frem flere gange om ugen for at holde uønskede hår væk?

Så kan du med fordel overveje at ty til mere langvarige hårfjerningsmetoder – for eksempel voksning med perlevoks. 


Du ved sikkert allerede godt, at en voksbehandling holder dig hårfri væsentligt længere, end en tur med skraberen gør. 


Men hvor på kroppen kan du bruge perlevoks, og hvor længe holder en voksbehandling egentlig?

Det får du svar på i dette blogindlæg, hvor vi stiller skarpt på netop en voksbehandlings holdbarhed. 


Hvor på kroppen kan jeg bruge perlevoks?

Der er praktisk talt ingen steder på kroppen du ikke kan fjerne hår med en voksbehandling i hjemmet. 


Nedenfor finder du en liste af alle steder du kan benytte perlevoks, samt en udførlig guide med tips og tricks. 

Så kan du få den bedst mulige oplevelse hver gang du skal foretage en voksbehandling hjemme. 


  • Brazilian wax
  • Intim voks
  • Voksning af ben
  • Voksning af ansigt 
  • Voksning af ryg og bryst
  • Voksning af overlæbe


Der er som sagt ingen grænser for hvor på kroppen perlevoks kan tages i brug.

Bliv en hjemme-voksbehandlings ekspert på 20 minutter, her i artiklen. 


Intim voks


brasiliansk voksbehandling guide brasilian wax

En intim voksbehandling er ikke for alle, det ved vi godt. Der er fordele ved en intim voksbehandling, og der er ulemper. 


Læs vores guide med alle fordele og ulemper, samt nogle gode alternativer hvis en intim voksbehandling ikke lige er din kop te.


Du kan finde guiden her.


En intim voksbehandling holder 4-6 uger. I de første to uger vil du som regel være fuldkommen hårfri, og herefter vil hårene begynde at vokse ud igen, indtil de når deres fulde længde efter cirka 4-6 uger. 


Holdbarheden af en voksbehandling i intimområdet er altså den samme, som hvis der er tale om voksbehandling på for eksempel benene. 


Ligesom vi har nævnt tidligere, kræver det, at dine hår er 3-5 mm lange, hvis du skal kunne udføre en voksbehandling. 


Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at voksbehandle, hvis ikke hårene har en vis længde, som gør det muligt for voksen at få ordentligt fat omkring hårene. 


Foruden det praktiske aspekt i det gælder det desuden, at voksbehandlingen bliver mindre smertefuld, hvis hårene har en vis længe. 

Det er særligt relevant at have in mente, når der er tale om voksbehandling i netop intimområdet, hvor huden er særligt følsom. 


Vores perlevoks er en særligt skånsom voks, du roligt kan benytte over hele kroppen – også i intimområdet. 


Voksen er udviklet med fokus på at sikre dig en effektiv voksbehandling, der ikke ender i et smertehelvede, selvom der er tale om en voksbehandling i intimområdet. 


Når det kommer til intimvoks er der stadig nogle valg at træffe. De fleste er bekendte med


Voksning af ben


Voksning af ben holder cirka 4-6 uger. Lige efter en voksbehandling af benene vil du som regel have cirka to uger, hvor dine ben er fuldkommen glatte. 

Efter de to uger vil hårene langsomt begynde at vokse ud igen, og efter sammenlagt 4-6 uger vil hårene være vokset ud til deres fulde længde. 


Som vi også skrev tidligere, kan den hårfrie periode forlænges, efterhånden som du kommer ind i en rytme med at vokse dine ben. 


Det er naturligvis individuelt, hvor hurtigt ens hår vokser, men er du heldigt stillet, kan du opleve at være fuldkommen hårfri i op til fem uger efter, du har voksbehandlet dine ben. 


Når du voksbehandler dine ben, vil du desuden opleve, at dine hår bliver blødere og blødere med tiden. Selvom de begynder at vokse ud igen efter nogle uger, vil du altså med stor sandsynlighed ikke være nær så generet af hårene, som du tidligere har været. 


Foruden at hårene bliver blødere, oplever man typisk også, at der ganske enkelt vokser færre hår ud, når først man er kommet godt i gang med at voksbehandle jævnligt. 


Læs vores komplette guide til  voksning af ben her.


Voksning af ansigt


Dit ansigt er dit varemærke. Desværre kan voks behandling af dit ansigtet  virke som en meget uoverskuelig mission. 

Vi håber på at du (med lidt hjælp fra os) kan føle dig tryg nok til at give det et forsøg. 


Der er ingen mere effektiv måde at fjerne hår i ansigtet end med en voks behandling, så derfor har vi sammensat en guide der kan gøre det der virker uoverskueligt, let som en leg. 


Læs alt der er at vide om voksning og voksbehandling af ansigtet her. 


Voksning af bryst og ryg


Voksning af bryst og ryg er i stigende grad et go-to valg for mange mænd når det kommer til hårfjerning. 

Fordelene ved voksbehandling sammenlignet med barbering er så store at flere og flere mænd tyer til voksbehandling af hårene på ryg og bryst.


Det kræver ikke meget at komme i gang, men det kan være en fordel at læse lidt op på emnet inden du begiver dig ud i det første gang. 

Så hvad venter du på? Drop skraberen og lad voksen gøre arbejdet fremadrettet. 


Læs ALT du har behov for at vide inden du starter her. 


Voksning af overlæbe


Mange kvinder oplever problemer med "uønsket hårvækst" som eksempelvis hår på overlæben, også kaldet "kvindeskæg". Det er overhovedet ikke unormalt, og der er mange måder at bekæmpe det på, og fjerne hårene mere eller mindre permanent. 


Voksbehandlingen af overlæben foretages nemt og effektivt med perlevoks, og er mere eller mindre smertefri, sammenlignet med voksning af resten af kroppen. 


Ønsker du at læse mere om uønsket hårvækst eller om voksning af overlæben, kan du læse mere lige her. 


Hvor længe holder en voksbehandling? 


En voksbehandling holder typisk 4-6 uger. Når denne tid er gået, er hårene vokset ud til deres fulde længde igen. 


Mange vælger at vokse cirka hver fjerde uge for at holde den uønskede hårvækst nede, men det er naturligvis individuelt, hvor hurtigt ens hår vokser. 


Før du kan vokse med for eksempel vores Pearlwax, kræver det, at dine hår er minimum 3-5 mm lange, og derfor kan du ikke vokse oftere end hver 3-4. uge. 


Hvis du voksbehandler regelmæssigt cirka hver fjerde uge, vil du på sigt opleve, at den hårfrie periode efter din voksbehandling bliver længere og længere, og faktisk oplever nogle at være helt hårfrie i op til fem uger efter en voksbehandling. 


Herefter skal hårene vokse ud til de cirka 3-5 mm igen, og i et sådant tilfælde vil det altså kun være nødvendigt at voksbehandle cirka hver 7. uge. 


Kom godt i gang med voksning med vores startkit  >>


Er hårfjerning med voksbehandling permanent? 

 

Lige når du går over til at vokse fremfor eksempelvis at bruge en skraber, vil det ofte være nødvendigt at voksbehandle cirka hver tredje uge. 

Det skyldes, at alle dine hår ikke nødvendigvis er inde i den samme vækstcyklus. 


Første gang du voksbehandler, kan der altså være hår, der ligger lige under hudens overflade, og som derfor kommer frem i løbet af de første par uger efter den første behandling. 


Når du har voksbehandlet nogle gange, vil dine hår komme ind i den samme vækstcyklus, og de vil således alle sammen være fjernet for en periode på cirka en måned efter én voksbehandling. 


Som regel kræver det cirka tre voksbehandlinger, før alle dine hår er inde i den samme cyklus, og du kan forvente et ensartet, hårfrit resultat i to uger efter, du har voksbehandlet for eksempel dine ben. 


Du skal altså væbne dig med en smule tålmodighed, lige når du går over til at voksbehandle. 


Hårfjerningsvoks – hvor ofte kan jeg voksbehandle? 


Du kan som udgangspunkt ikke voksbehandle oftere end hver 3-4. uge. 


Det er naturligvis individuelt, hvor hurtigt ens hår på kroppen vokser, men som regel vil hårene ikke være lange nok til, at der kan foretages en voksbehandling, hvis der er gået mindre end tre uger, siden du sidst blev voksbehandlet. 


Det optimale er at komme ind i en rytme, hvor du vokser jævnligt, hvorved du på sigt minimerer din hårmængde, og dine hår desuden bliver blødere og blødere. Er du heldig, kan du forlænge den fuldkommen glatte periode efter en voksbehandling, hvis du vokser jævnligt, og det er netop endnu en god grund til at komme ind i en fast rytme med at vokse. 


Kom godt i gang med Pearlwax  >>Voks, skraber, epilator eller laser. Hvad skal jeg vælge? 


haarfjerning med voksbehandling


En af de helt store fordele ved at vælge voksning som hårfjerningsmetode er, at du på denne måde får et langtidsholdbart resultat. 


Når du fjerner hår ved hjælp af voks, hiver du hårene ud med rod fremfor eksempelvis at skære dem over ved hudoverfladen, som det er tilfældet, hvis du benytter en skraber. 


Netop fordi du hiver hårene ud med rod, får du et langtidsholdbart resultat med voksning, og faktisk kan du selv gøre en del for at sikre, at din voksbehandling holder længe. 


Inden du skal voksbehandle, er det en god idé at eksfoliere huden i området godt og grundigt. På den måde fjernes døde hudceller, som voksen ellers kan få fat i. 


Generelt gælder det om at holde huden sund og smidig, hvis du vil have de bedste resultater med voksning og samtidig gerne vil have, at din voksbehandling er mindst mulig smertefuld. 


Sørg derfor for at fugte din hud godt og grundigt – ikke mindst op til din voksbehandling. 

Brug dog aldrig cremer og salver på dagen, hvor du vil voksbehandle, da det kan gøre det svært for voksen at få ordentligt fat omkring hårene.


Der er mange ting at tage stilling til når det kommer til valget af hårfjerningsmetode. Der er så mange forskellige muligheder at det kan være helt svært at overskue. 


Vi har samlet en overskuelig guide for at give dig et nemt overblik over fordelene og ulemperne ved hver enkel metode.


Tag et kig på guiden her, og træf en velovervejet beslutning.


Jeg vil gerne i gang med at vokse >>  >>

Copyright © 2017-2020 Pearlwax™