100% tilfredshedsgaranti

Komplet guide til voksbehandling - undgå de mest almindelige fejl og få de bedste resultater

28. August 2018


Hvis du har overvejet at fjerne hår, men ikke ved hvordan det skal gøres, er voksbehandling en mulighed. Det er en af de mest populære hårfjerningsmetoder, som bruges på ben, arme og øjenbryn – faktisk alle steder hvor der er hår.

Voksning er en effektiv hårfjerningsmetode, fordi det tager håret op med roden. En voksbehandling kan holde dig hår fri 3-4 uger alt afhængelig af din hårvækst.

Det holder hårene væk i længere tid sammenlignet med barbering eller hårfjerningscreme. Og når hårene gror ud igen er de finere og blødere end før.

I dette indlæg giver vi dig nogle råd til hvordan du kan gøre det der hjemme. Du skal dog være opmærksom på at en voksbehandling hos en professionel kan anbefales hvis det er første gang. Så får du en idé om hvordan det skal føles og se ud.

Hårsækkene bliver svagere for hver gang du vokser, så de første par gange vil være en smule mere smertefuld.


Fordele ved voksbehandling


Det holder længere – fordi hårene bliver fjernet fra roden. Barbering fjerner kun hårene fra hudens overflade, og hårfjerningscreme opløser hårene lige under hudens overflade, så det vil gro ud igen hurtigere.

Hårene gror ud tyndere – sammenlignet med en almindelig barbering. Du undgår også røde knopper og irriteret hud.

Ingen fare for sår – fordi der ikke er et barberblad indblandet. Voksbehandling er faktisk bedre mod huden og slider den ikke op.


Ulemper ved voksbehandling


Indgroede hår – er en almindelig bivirkning. I bund og grund er et indgroet hår, et hår der gror tilbage i huden når håret er knækket af over hudens overflade og er krøllet tilbage ind i huden.

Du kan heldigvis undgå indgroede hår ved at exfoliere før og efter behandlingen, undgå tæt siddende tøj efter voksningen og bruger en skånsom creme så som vores Aloe Vera Gel.

Rødmen og hævelse er en anden bivirkning og er ganske normal, selv for personer der vokser ofte. Igen kan det undgås ved at exfoliere og bruge beroligende creme.


Forbered dig på voksbehandlingenHårlængde – den ideelle længde er 3-5 mm. Håret skal have den rette længde før voksen kan få fat. Hvis det er for kort har voksen ikke noget at klæbe til og hvis det er for langt kan hårene knække af i stedet for at bliver revet op med hårsækken.

Exfolier – for at fjerne død hud og forebyg mod indgroede hår. Gør dette en uge eller to før voksbehandlingen.

Rens – huden du ønsker at vaske, hver sikker på at få vasket alt makeup , olie, creme osv. af. Jo renere hårene er, jo nemmere får voksen fat. Brug en mild sæbe i badet og hver sikker på at du er helt tør før du starter på behandlingen.


Hvilken voks skal du bruge?Hård voks kan klart anbefales. Det skal påføres huden imens det er varm og flydende. Det klæber til hårene og ikke til huden. Når det er størknet rives det af med hænderne.

Hård voks er bedre til personer med følsom hud og er ekstra god til at være tykke og stædige hår. Det kan som tidligere nævnt bruges alle steder på kroppen.


Køb Pearlwax Startpakke Deluxe her >>


Andre tipsUndgå solbadning og generelt kraftig sollys på det voksede område i 24-48 timer efter behandlingen. Den følsomme hud bliver nemt solbrændt og du kan ende med at få permanente pigment fejl. Brug en god solcreme efter perioden på det voksede område.

Når du voksbehandler må du ikke hive voksen af før den er klar. Lad en tørre i ca. 30 sekunder.

Hold din hud stram – ellers får du mærker. Påfør med hårene og hiv af imod.

Brug en beroligende creme eller gel uden parfume efter behandlingen. Vi anbefaler vores Aloe Vera Gel der er specielt udviklet til netop dette.

Copyright © 2017-2020 Pearlwax™